Защита от късо съединение на дървена къща

Здравейте Живея в частна дървена къща. Окабеляването се извършва на тавана. Страхувам се от късо съединение. Кажете ми кое устройство за защита може да бъде инсталирано в разпределителното табло (след като премине цялото окабеляване около къщата), за да се предпази от късо съединение? В същото време не искам да се задейства при всяко „кихане“ (чух, че RCD изключва електричеството при най-малко теч), но би било ефективно при истинско късо съединение. Машината струва 25 ампера. Благодаря ви

(1 гласа)
Зареждането ...

Един коментар

  • Admin

    Прекъсвачът защитава от късо съединение. RCD защитава от течове на ток, които са една от причините за запалването на електрическото окабеляване. Ако RCD се прекъсне, тогава окабеляването е в лошо състояние - има теч и съответно съществува опасност от пожар.
    За безопасност на първо място трябва да имате работеща и надеждна електрическа инсталация, която е положена правилно (прочетете изискванията за окабеляване в дървена къща). Окабеляването трябва да бъде защитено както от автоматични машини, така и от RCD. За безопасност в случай на повреда на защитните устройства, излишните защитни устройства - автоматични и RCD трябва да бъдат на входа на щита. Устройството за защитно изключване на входа също изпълнява пожарна функция, като защитава електрическото окабеляване като цяло.

    отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *