Съвети за избор на добра скара за дома

 

В наши дни има много различни устройства за приготвяне на вкусна храна. Не толкова отдавна в света на домакинските уреди се появи още един добър помощник в кухнята, а именно въздушната скара. Устройството работи по метод на конвекция, тоест продуктите се приготвят чрез издухването им с горещ въздух. Въпреки факта, че този тип домакински уреди все още не е успяла да спечели популярност на вътрешния пазар, много съвременни потребители започват да мислят за такава полезна покупка. В тази статия ще предоставим съвети как да изберем скара за дома през 2017 г. и коя марка е издръжлива.

уговорена среща

Aerogrill е в състояние да замени много домакински уреди. Когато избирате дори най-обикновения модел, можете да печете месо и пиле, да печете пайове, варете яйца, супи, да запържите семена и ядки, зеленчуци на пара и риба, супи с пюре и много други. Можете също така да готвите пушена риба, месо или пилешко месо, а самият процес е осъществим както студено, така и горещо. Ако решите да изберете добра и висококачествена скара за горещ въздух, той ще може да ви замени с бавна готварска печка, двоен бойлер, микровълнова фурна, барбекю, фритюрник и дори сушилня.Полезен домакински уред

Голямо предимство при избора на въздушна скара е фактът, че продуктът не замърсява въздуха в къщата по време на готвене. Няма никакви странични миризми, дим или мазни следи по печката! В допълнение, готвената храна може да бъде не само вкусна, но и здравословна, тъй като е възможно да не се използва растително масло.

дизайн

Въздушната скара се състои от голяма стъклена купа, наподобяваща тиган без дръжки. Ширината на стандартната купа ще бъде около 30 см, дължината - 45 см, височината - 30 - 60 см. В комплекта задължително е включен капак с мотор и вентилатор.

Можете да изберете модели с различен капацитет, в зависимост от броя на хората, за които ще трябва постоянно да се подготвяте:

 • малка - 8-12 литра;
 • средно - 10-14 литра;
 • голям - 12-16 литра.

Обемен модел

Когато избирате, обърнете внимание, че първата цифра означава обемът на самата купа, а втората - обемът на въздушната скара, заедно с допълнителен пръстен, който се поставя отгоре на колбата и след затваряне на капака увеличава капацитета с 4 литра. При някои модели с подвижен капак са включени два разширителни пръстена, като в този случай обемът ще се увеличи съответно с 8 литра.

Вид контрол

Ако решите да изберете скара за дома, обърнете внимание на вида на контрола. Възможно е следното:

 1. Механична. Такова устройство може да бъде разпознато по наличието на два превключвателя на капака. Скоростта на конвекция на устройство с този тип управление обикновено е една. В продукта можете да готвите, пържите, печете, както и продуктите за размразяване и загряване. Предимството на избора на механична въздушна скара е възможността да се полага храна в нея в метални, керамични и порцеланови съдове.Механичен контрол
 2. Електронно. Моделите с електронно управление са по-скъпи и, разбира се, по-функционални.На самото устройство има сензорен екран и бутони. Може да има три скорости на конвекция: ниска, средна и висока. Като решите да изберете такъв модел, можете да готвите почти всеки кулинарен шедьовър - пайове, пушено пиле и месо, кисели млека, супи с пюре и много други.Електронно управление

функционалност

Избирайки добра въздушна скара, уверете се, че са налични следните необходими функции:

 • регулатор на температурата - при избора на температура той ще се поддържа през цялото време на готвене;
 • температурен датчик - предпазва устройството от прегряване;
 • постоянно загряване - вече приготвено ястие ще остане горещо за няколко часа, докато сте в купата;
 • самопочистването е отлична функция, която ви позволява значително да спестите време и да не се занимавате с ръчно измиване на въздушната скара;
 • забавен старт - можете да хвърлите всички необходими продукти в устройството и да зададете определено време, когато програмата трябва да се включи (в механична скара можете да забавите началото на готвенето само с един час, докато в устройство с електронен тип можете да изберете закъснение за ден);
 • конвекционни скорости - както беше споменато по-горе, електронно контролираният аерогрил има три скорости на издухване.

Когато избирате въздушна скара, трябва да обърнете внимание на нейната мощност. Обикновено производителите продават устройства за домове с мощност от 800 вата до 1700 вата. Колкото по-високи са числата, толкова по-бързо ще се готви ястието. Трябва обаче да се отбележи, че ако решите да изберете много мощен домакински уред, окабеляване на къщата трябва да са добри (способни да издържат на големи натоварвания).Метален нагревател

Също така, за да изберете добра въздушна скара, трябва да обърнете внимание на вида нагревателен елемент, който привежда температурата до избраната стойност. Тя може да бъде халоген и метал. Халогенният нагревател достига желаната температура много бързо, поради което храната се готви по-бързо. За съжаление, такъв нагревателен елемент доста често се проваля. Що се отнася до избора на метални нагревателни елементи, тук важи обратното - той е по-надежден, но температурата набира бавно. Ако не знаете какво е по-добре да изберете - TEN или халоген, отзивите и мненията на професионалисти са почти единодушни - купете аерогрил с метален TEN и няма да сбъркате!

Пакет пакет

Често известни марки, които произвеждат висококачествени скари за горещ въздух, полезни устройства се добавят към самото устройство, благодарение на което подготовката на продуктите в устройството става още по-лесна и по-приятна:

 1. Комплект решетка: с дълги, средни и къси ножове
 2. Шишчета за кебапчета
 3. Накрайник за домашни птици
 4. Двоен бойлер
 5. Хващащи щипки за отоплена скара
 6. Лист за печене
 7. Стойка за подвижен капак
 8. Разширителен пръстен за увеличаване на обема на купата

Пакет пакет

Най-добрите производители и модели

Най-добрата марка, която произвежда решетки за горещ въздух, е производителят Hotter. Те имаха наистина висококачествени продукти във всички отношения и дълго време беше почти невъзможно да намерят други производители на тези стоки. Ако решите да изберете надежден кухненски помощник, а цената няма значение, препоръчваме да останете във фирмата Hotter.Hotter

Има и други добри производители, които произвеждат различни по цена и качество въздушни скари. Те включват такива бюджетни марки като UNIT, Homus, Smile, Domus и по-елитната компания VES. Основната разлика между скъпите и евтините модели ще бъде материалът на нагревателния елемент, видът на управление и наличието на допълнителни функции. Веднага препоръчваме да се запознаете с оптималната цена и качество на въздушните скари за дома:

По-гореща фитнес грил HX-2098 Един от най-добрите въздушни скари. Този модел разполага с всичко необходимо за домашна употреба: самопочистващ се, нагревателен елемент под формата на нагревателен елемент, мощност 1,4 кВт, електронно управление, таймер и 10 автоматични програми. При цена от 12 500 това е чудесен вариант.

По-гореща фитнес грил HX-2098

 

VES AX 787, Друг надежден модел, който не се поддава на специална критика, предвид ценовия сегмент. На цена 4000 той има забавен старт, подвижен капак и функция за самопочистване.Сред недостатъците: халогенен нагревателен елемент.

VES AX 787

 

REDMOND RAG-240, Друг елитен производител на домакински уреди, който пусна доста надеждна въздушна скара. Първото нещо, което хваща окото ви, е интересен дизайн и компактен размер. В допълнение, това устройство е евтино, така че ако разчитате на 2,5-3 хиляди, препоръчваме да изберете REDMOND RAG-240.

REDMOND RAG-240

SUPRA AGS-1101, Нищо лошо не може да се каже за този аерогрил. Високо качество на сглобяване, приятен дизайн, много функции, а също и ясни контроли. Добър вариант за дома.

SUPRA AGS-1101

Smile AG 1905, Завършването на нашите TOP-5 въздушни скари е друга евтина, но висококачествена версия на кухненския помощник. Халогенно отопление, електронно управление, работният обем на крушката е 12 литра. Има и таймер и 10 автоматични програми. С разходи от около 6,5 хиляди, това е добър вариант за апартамент или къща.

Smile AG 1905

 

Можете да получите допълнителна информация за избора на въздушна скара през 2017 г. от видео ревюта:

Живейте добре

Това е всичко, което искахме да ви кажем как да изберем скара за дома и каква марка е трайна. Това полезно кухненско устройство ще зарадва цялото семейство в продължение на много години. Няма смисъл да харчите пари за закупуването на различни домакински уреди, когато почти всичко може да бъде заменено с едно малко устройство. Предлагаме ви сами да потвърдите това!

Прочетете също:

Живейте добре

(3 гласа)
Зареждането ...

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *