От колко литиево-йонни батерии са необходими 10 хладилници?

Здравейте, моля, кажете ми колко 2-киловатни хладилници мога да захранвам за цял ден от 24-волтови литиево-йонни батерии? Трябва да захранвам 10 такива хладилници за 16 часа, колко време ще отнеме да презаредя батериите? Благодаря предварително на всички, които мислят.

Зареждането ...

3 коментара

 • Admin

  Вижте 2 кВт - това е 5 ампера. Преобразувателят има ефективност от 65%. От батериите той ще вземе 8 ампера. За един хладилник трябва да вземете батерия със 100 ампера. Няма да е наистина скъпо. По-лесно е да инсталирате дизелов генератор.

  отговор
 • жури

  При 2 kW и 5 ампера напрежението трябва да бъде 400 волта! За да поискате 20 кВт, е необходимо непрекъсваемо захранване на индустриално ниво (поне 30 кВт, тъй като компресорите имат големи пускови токове), а капацитетът на батерията трябва да се изчислява въз основа на необходимото време на работа на оборудването. Дизеловият генератор също е скъп (в края на краищата, 20 кВт), в допълнение, той не дава стабилно напрежение, също ще ви трябва стабилизатор. Така че зададеният въпрос не е толкова прост, колкото изглежда. Най-добре е да се консултирате със специалист.

  отговор
 • Валери

  Хладилникът консумира 2 кВт (220 V x 9 A), т.е. 9 ч. За 16 часа - 144 А ч.
  Ако батериите са с капацитет 75 Ah, тогава за един хладилник се нуждаете от 20 батерии, две групи от по 10 броя, свързани последователно (24 волта х 10 = 240 волта), свързани паралелно (75 Ah x 2 = 150 Ah). На практика е необходимо да имате голям капацитет или да вземете батерии с по-голям капацитет (100 Ah) или да добавите паралелно друга група батерии, т.е. вече ще са 30 бр.
  За 10 хладилници ще ви трябват 200 (300) бр.
  Проблемът е различен, всяка батерия има вътрешно съпротивление и ако не е толкова критична с паралелна връзка (ще има различни времена на разреждане), тогава със серийна връзка те ще трябва да бъдат координирани по някакъв начин.
  Друг проблем е зареждането и поддръжката на толкова много батерии, това е индустриална работилница за батерии !!!
  Така че, най-добрият изход, както беше споменато по-горе, е генератор.

  отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *