Броячът неправилно преценява дали той може да бъде заменен и прехвърлен?

Елена пита:
Здравейте Сменен вход и брояч, както е предписано. След 4-5 години стаята за електрозахранване. задават гишетата си. Сметките за ток са се увеличили един и половина пъти! Сравнително не старият плот остана в къщата. Започнаха да забелязват, че той тананика, тананика без причина. "Той става" особено посред нощ, почуквайте леко с пръчка, той ще мълчи за кратко. Но най-удивителното е, че при изключени пакети (задръствания) той продължава стабилно да навива кръгове - за 10-13 минути, пълна революция и така нататък по всяко време. Как става това ?!

„Нашият“ е нов метър на стълб от съседи в двора, което е много неудобно. Такъв въпрос: можем ли законно да закупим брояч в нашия независим магазин (така че да имаме такъв), да отпием метра 25-30 и да го монтираме на фасадата на нашата къща? И да поръчат изпълнението на тази работа на същите електротехници естествено за своя сметка. Електриците нямат Wi-Fi - каква марка устройство да закупите (например в BACO) за улицата? Как да го защитим? Замяна на входната цена след това ~ 2 т ₽, каква сума да се ориентирате днес, приблизително? Колкото повече спестяваме, толкова повече сметки идват.

Отговорът на въпроса:
Здравейте Можете да го купите сами, но в същото време трябва да имате всички документи за електромера, ако последната му проверка е била преди повече от 2 години - той няма да бъде инсталиран без повторна проверка и дори ако преди по-малко от 2 години те не могат да бъдат инсталирани без проверка. Самоходните пушки са съвсем нормални на стари метри. Поради това те изискват инсталирането на нов.

Що се отнася до инсталацията на улицата (на фасадата или върху опората), изискването се аргументира от факта, че търговските компании искат да намалят вероятността от кражба и дрън дрън дрън. Но когато анализирах проблема, не можах да намеря документи и закони, които биха позволили или забранили това.

Като цяло е интересно, че измервателните уреди обикновено се инсталират на линията на балансовата линия, а това място имате в съседен двор. Защо веднага не попитахте за това? Защо не се опитахте да се съгласите да инсталирате поне на вашата фасада. А относно опората - според PUE, стр. 1.5.29, електромерите са инсталирани на височина 0,8 - 1,7 метра от пода. Но търговците често и по-често разчитат на стълб на голяма надморска височина „За да не откраднете светлината и толкова високо, че крадците да не откраднат електромера“, но с подписването на договора се съгласявате на всички условия, предложени от компанията, и те стават законни, следователно, след битка с юмруци не вълни ...

Послепис Защо смятате, че можем да знаем какво имат всички длъжностни лица и какво МОЖЕ или НЕ ви позволяват да правите? Трябва да отидете лично при вашето конкретно ЕСО и да разберете.

Зареждането ...

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *