Домашен ватметър от индукционен метър

Здравейте Имам стар, съветски индукционен метър, черен с въртящ се диск, работещ. Исках да знам дали да свържа този брояч в следния ред: гнездо в апартамента >> брояч >> електрически уред. Ще мога ли да измеря колко точно това електрическо устройство консумира електроенергия (кВтч)? Ще измерва ли правилно? В допълнение диаграма на връзката. Смисълът е този, искам да разбера колко пари се харчат на месец, например на електрическа печка.

Измерване на консумацията на енергия

Зареждането ...

Един коментар

  • Admin

    Ако електромерът работи, тогава когато е свързан, той ще отчита количеството консумирана електроенергия. Но трябва да имате предвид, че такъв измервателен уред отчита количеството консумирана електроенергия с грешка, по-висока от тази на съвременните електронни електромери. Не е известно и в какво състояние е измервателен уред, когато е бил последно проверен, тоест е възможно грешката в измерването да е по-висока от допустимата. Тоест няма да получите точния резултат.
    Като цяло, за да се измери консумацията на електроенергия от електрически уред, има специални преносими електромери, които са включени в контакт. С такова устройство ще знаете консумацията на електрически уреди с по-голяма точност, отколкото в случая със стария електромер.

    отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *