Отделно включване на вентилаторите от едно захранване

Осветление в страната. Има 7 LED масива от 50 вата всеки от 220 V. Поставих ги на 7 различни радиатора, на обратната страна на които има 12V вентилатори за охлаждане, които се захранват от ЕДНО захранване, взето от компютър. Всяка матрица ще осветява различни области. Всяка матрица ще има собствен превключвател.

Въпрос: Как да се уверите, че с включеното захранване вентилаторите не работят всички наведнъж. И ще се включи ли само този вентилатор, един или няколко, които са необходими за охлаждане на матрицата, към което ще се подава напрежение?

Зареждането ...

Един коментар

  • Admin

    Ако напрежението е различно, тогава използването на един превключвател за прилагане на напрежение няма да работи. Единствената възможност е да поставите отделни превключватели, за да включите всеки охлаждащ вентилатор (или няколко вентилатора). Но в този случай е вероятно те да забравят да включат охлаждането и LED матрицата ще се провали. Друг вариант, но по-сложен и скъп е използването на междинни релета. Управляващата бобина на релето трябва да е с напрежение 220 V, тя е включена в веригата на захранване на LED матрицата. И по този начин, когато един от светодиодните решетки е включен, захранващото напрежение се подава към контролната бобина на релето, което от своя страна затваря чифт контакти - тази двойка контакти ще затвори веригата на захранване на съответния охлаждащ вентилатор.

    отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *