Проверете с мегър домакинското окабеляване

Добър ден, скъпи техници, моля, кажете ми в следващия въпрос. В една от стаите с централен вход на машината, щитът периодично е напълно избит, все още не съм бил там, но направих предположения, че ще действам вече на мястото си. Имам нужда от конкретни съвети при работата с мегър, може ли някой да ми каже на базата на опит от години и случаи. Разбирам кабела с добро напречно сечение за проверка, усукване и усукване, но какъв е минималният индикатор в оми за домашно, битово окабеляване. В Омаха, за да разбера, че все още има приемлив лимит на късото съединение, или изобщо да отиде направо до нула? Номер 500 Ома се върти в главата ми. Имам 2500 V мегер с ограничения на превключване към 1000 V, благодаря предварително.

Зареждането ...

4 коментара

 • Admin

  Добре дошли! За 0,4 kV кабел е достатъчна граница от 1000 V. Разрешено е съпротивление от 500 kOhm (0,5 MΩ); идеалният вариант е преминаването към нула.

  отговор
 • случай

  Съпротивлението на изолацията между фаза и нула, фаза и земя трябва да бъде най-малко 500 kOhm и за предпочитане по-високо, в противен случай, когато натоварването се увеличи, то просто ще бъде късо съединение и ще избие машината

  отговор
 • Стас

  Приета. Ще сложа 1000 V за начало и ще очаквам омична безкрайност)

  отговор
  • Admin

   Можете дори да поставите 500 V за начало.

   отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *