Моля, помогнете при свързването на генератора

Здравейте Мислех, че можете да ми помогнете да реша един проблем (ако можете да го разрешите, тогава, разбира се, не безплатно). Подробно заявявам същността на проблема:

Понастоящем към моята селска къща се доставя електричество с мощност 380 V (3 фази). След входния панел той се разпределя в цялата къща в еднофазна 220 V окабеляване (няма 380 консуматора). Резервното захранване се осигурява от FUBAG BS6600 A ES. Генераторът има три захранващи контакта (всички 220 V, два 16A и един 32A), които са свързани към линиите на всяка входна фаза. Преди да включите резервното захранване, главната електропровод се прекъсва ръчно с помощта на автомати. Нулата също е отрязана, тъй като еднофазните генератори нямат пълна нула (има две полуфази по 110 V всеки). Генераторът има конектор за свързване на блок за автоматизация.

Имам блок за автоматично превключване (всъщност единица за автоматизация) FUBAG STARTMASTER BS 6600. Той е еднофазен. Проверих работата му на симулатора на входната мощност от контакта, той работи правилно, стартира генератора, когато захранването е изключено (~ след 5 секунди), отрязва входната линия, когато генераторът работи, и заглушава генератора, когато напрежението се появява във входната линия на основната мрежа и го възстановява обратно (~ през 15 секунди). В блока за автоматизация са инсталирани два контактора CJX2 2508.

Въпрос: възможно ли е при добавяне на определен брой контактори (как и къде да ги инсталирам ще намеря) да се направи контрола, извършен в три фази, а не в една, както е сега? Тоест, така че ако напрежението изчезне на която и да е от входните фази (или в една конкретна фаза) на входа, генераторът се стартира, автоматиката отсича всички три фази и нула на входната линия и осигурява захранване в къщата от три гнезда на генератора.

Ако заявих нещо нередно, заявих (всички имена са дадени точно) по отношение на електричеството, извинявай, имам основни познания. Ако не взех предвид нещо във въпроса, мога да го изясня според вашите инструкции.

Ако проблемът може да бъде решен (инсталация, запояване, връзка, непрекъснатост на вериги, измерване на товари - всичко това мога да направя сам), моля, кажете колко ще струва решението. И какви допълнителни материали (не знам какво може да се изисква, според мен са необходими поне още четири контактора). Ако можете да дадете адреса, ще пусна снимката и снимката с връзката на проводниците към пощата. Ако сами по някаква причина не можете да разрешите проблема, можете ли да ми кажете кой може? Благодаря ви

Зареждането ...

3 коментара

 • Admin

  Добре дошли! В резервния входен блок има два стартера. Единият е включен, когато има напрежение на входа. Когато светлината изчезне, тя се изключва и когато генераторът стартира, след няколко секунди вторият стартер се включва, подавайки напрежение от генератора към мрежата чрез своите контакти. Когато се появи входното напрежение, резервният стартер се изключва и основният се включва и генераторът спира. Намотките на стартерите са свързани паралелно с бобините на блока за автоматизация.Две за вход и две за резервен стартер все още са необходими.

  отговор
 • Николай

  Може да е по-лесно да поставите монитор за напрежение. Проследява и трите фази. Когато напрежението попадне на един от тях, се задейства реле (след това се превключва според нуждите). Имам в студените магазини на работа. Един момент, когато се появи напрежение. Следва от 1 мин. до 9 минути няма ли да изчезне отново.

  отговор
 • Николай

  Или използвайте стартери с бобини от 380 волта.

  отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *