Проблемът със стартирането на струговия двигател

Здравейте. Струг 1V62G. Проблемът със стартирането на двигателя за ускоряване на движението на шублера. Стартерът се включва, но двигателят не се включва. Преди това се случваше, но оставено от само себе си, сега отново. Нямаше действия, които биха могли да повлияят на работата на стартера. Промяна на стартера? Прилагам електрическата схема на машинното оборудване. Благодаря.

Схема на машината 1V62G

(2 гласа)
Зареждане...

Един коментар

  • Admin

    Ако стартерът се включи, тогава управляващата верига е в ред. Необходимо е да се провери напрежението на изхода на стартера - на онези клеми, към които е свързан двигателят, и на клемите на самия двигател. Ако след активиране на стартера напрежението се подава към клемите на двигателя, тогава захранващите контакти на стартера и веригата към двигателя работят и проблемът е в самия двигател.
    Ако напрежението не се подава, тогава е необходимо да се провери веригата към стартера, към двигателя и самия стартер.
    Ако контактите на захранването на стартера не се затварят, тогава той трябва да бъде заменен с работещ. Необходимо е също така да се проверят контактите на термичното реле - в нормално състояние, когато топлинната защита не работи, контактите трябва да бъдат затворени.

    Отговарям

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *