Причини за често изгаряне на LED лампи

Едно е кога електрическите крушки изгарят, цената на която е доста ниска. В този случай ние по правило не придаваме голямо значение на проблема и просто заместваме изгорелите продукти с нови. Нещата обаче са напълно различни, ако LED лампата често изгаря в лампата, цената на която е няколко пъти по-висока. В този случай няма смисъл да се примирявате, защото честите разходи за подмяна могат да засегнат значително бюджета. Необходимо е да се справим с възможните причини за неизправността и да ги отстраним. След това ще обясним защо LED лампите в апартамент изгарят и какво да направите, за да решите проблема.

Лошо качество на продуктите

За съжаление, основната причина за изгарянето на LED е лошото качество на сглобяване. В търсене на евтини LED продукти, ние често изпадаме в трика на китайските марки - ярки крушки, които блестят доста добре на щанда като реклами и в същото време имат стилен дизайн. Факт е, че повечето светодиодни продукти от Китай са направени по такъв бюджетен начин, че крушките изгарят поради липсата на защитни елементи за светодиоди от ударни токове в схемата на водача. В резултат на това, по време на скокове на мощност, токът се увеличава, поради което светодиодите се нагряват над номиналната температура и, разбира се, изгарят.

В допълнение към това, да се върнем към друга причина, която е тясно свързана с рекламния ход по време на демонстрацията на сиянието на електрическата крушка на стойката. при избор на LED лампа за вашия дом всички се опитваме да намерим вариант, който да блести добре и в същото време да е евтин. Ето защо някои производители избират резистори и кондензатори в електрически крушки, така че светодиодите да работят с пълна мощност, но ярко. В резултат на това експлоатационният живот на продуктите бързо се намалява и те изгарят.

Рекламен щанд

Също така, друга причина за честото изгаряне на LED лампи е дефект в опаковките и нарушение на технологията за запояване, което е характерно за евтините китайски продукти.

Можете да потвърдите горното, като гледате тези видеоклипове:

Проблеми с окабеляването

Ако сте сигурни, че крушките в полилея са с високо качество и освен това изгарят само в една стая, например в банята, най-вероятно причината е в окабеляването. Първо проверете качеството проводници на разклонителна кутияот които проводниците отиват към превключвателя и полилея. Освен това проверете връзката на светлината на тавана. Не трябва да има обрати и особено голи стави, както е на снимката по-долу. Препоръчва се свързване на проводниците със специални WAGO терминални блокове.

Неизправност на електрическото окабеляване в апартамента

Ако окабеляването е наред, но светодиодите изгарят, проверете касетите в полилея. Те не трябва да бъдат изгорени или напълно унищожени. Ако случаят е в патрона, можете да опитате да го възстановите - почистете и огънете контактите. В противен случай трябва сменете патрона в полилея към нов.

Това сме предоставили 2 от най-основните причини за изгарянето на LED лампи.Ако не е въпрос на качество, тогава най-вероятно окабеляването ще бъде някъде късо и обратно. Ако сте сигурни, че както крушката, така и окабеляването не са виновни, тогава можете да проверите още няколко точки, които описахме по-долу.

Какво друго може да бъде?

Когато разгледахме Спецификации на LED лампата, след което посочи такъв параметър като броя на включванията. При LED крушките по правило броят включвания, декларирани от производителя, е неограничен. Но на практика честото включване на светлина се отразява на живота на светодиодите и ако използвате превключвателя на светлината в стаята десетки пъти на ден, може да се окаже, че лампите изгарят по тази причина, особено ако са китайски.

Трябва да се каже и за превключвателите с подсветка. Ако полилеят се управлява от такъв превключвател, тогава най-вероятно сте забелязали, че светодиодната лампа понякога мига или дори слабо светва, когато светлината е изключена. В повечето случаи светодиодите са несъвместими с превключватели с подсветка, така че при продължителна употреба те могат да изгорят. Можете да разрешите проблема просто като изключите подсветката на превключвателя.

Е, последната, рядко срещана ситуация - когато 12-волтови светодиоди в прожектори изгарят. Тук нещата могат да бъдат или в грешна схема за свързване на подсветката, или в захранването (неправилно избрана мощност или лошо качество). прав схеми за свързване на прожектори ние предоставихме. Що се отнася до захранването, то трябва да бъде избрано с резерв от мощност (най-малко 20%).

Обръщаме вашето внимание на факта, че понякога собствениците на апартаменти смятат, че всички 12-волтови LED лампи изгарят в опънатия си таван. Първата стъпка е да проверите захранването, както най-вероятно изгоря, а не крушка!

Това са всички причини за изгарянето на LED продуктите. Надяваме се, че нашата информация е била полезна за вас и сега знаете защо изгарят LED лампи, а също и какво да направите в този случай! Обръщаме вашето внимание на важен нюанс - всяка лампа има собствен гаранционен срок, така че ако във вашия случай изгарянето е настъпило веднага след покупката поради лошо качество на сглобяване - можете спокойно да отидете там, където сте купили и да решите този проблем с продавача!

Ще бъде интересно да прочетете:

(25 гласа)
Зареждането ...

8 коментара

 • Александър

  Горят по една причина - китайски ха ** о! Производителят твърди, че животът на лампата е почти вечен, но всъщност те не издържат дори няколко месеца. Изгорели 5 крушки и с различни модификации, всички бяха експлоатирани на различни места при нормална употреба. Някои веднага „умряха“, а други все още за известно време трептяха. Но те не са евтини. По принцип това е такава икономия на енергия.

  отговор
  • Алекс

   Необходимо е да повишите нивото си. Пишете китайски крушки. И няма да купувате други, защото дори не си представяте колко струва LED крушка в Европа. Той е многократно по-скъп и най-често се прави ... ..в Китай! И все пак, за надарените .... лампи могат да изгорят по много причини и най-често това е лош контакт в контакта или на местата, където е свързана лампата или окабеляването.

   отговор
 • победител

  Те не взеха предвид прегряването на светодиодите, следователно и тяхното деградация.

  отговор
  • Владимир

   Кажете ми как мога да взема предвид прегряването на светодиодите?

   отговор
   • Хосе

    Няма начин

    отговор
    • юра

     Можете - на етапа на проектиране, когато са избрани параметрите на драйвера. И като купите крушка, можете да поставите последователно кондензатор с един от проводниците, подходящи за водача, това ще намали леко напрежението и, вероятно, тока през светодиодите. Но това е подходящо за чисто бюджетни драйвери;маркови се опитват да поддържат номиналния ток чрез светодиодите. Но те отчитат прегряването и затова са скъпи.

     Отговарям
     • Владимир

      махнете колбата - издухването ще бъде подобрено. поставете я там, където дори "надареният" не се докосне случайно.

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *