Когато маркучът за газ докосне съдомиялната машина, се изключва RCD

В кухнята на същия изход (вече не), но различни удължителни кабели, седнете хладилник, микровълнова печка, пералня, лаптоп. Купихме и монтирахме миялна машина. (Естествено, ако го включите, след това завивайте, за да не претоварите мрежата - поради това отказаха електрическата кана в полза на газ). Има газова печка, газова тръба. Железен маркуч преминава от тръба към плоча. И ако този маркуч докосне желязната част на съдомиялната машина, AZU ще работи. Индикаторната отвертка на корпуса на съдомиялната машина също светва. В апартамента няма наземна линия.

Един приятел каза, че миялната машина се опитва да се заземи в тръбата или някой е взел броячите към нея. Дали закупуването на диелектрични съединители и гумения газов лайнер ще реши проблема или наистина всичко е лошо?

Маркуч за газ

Зареждане...

2 коментара

  • Admin

    Здравейте! Какво е AZU? Може би RCD? Отчасти вашият приятел е прав и особено за броячите. Когато докоснете шасито за заземяване (и газопроводът е заземен, въпреки че не може да се използва за заземяване). Вече предложихте най-евтиния и лесен вариант - или изолирайте маркуча, който е с електрическа лента, или си купите силиконов маркуч (те са силиконови, а не гумени, съдейки по материала). Ако тя не ви притеснява с нищо друго - можете да приключите там!

    Отговарям
  • Александър

    Благодаря за помощта

    Отговарям

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *