Правилна инсталация на прекъсвачи

Добре дошли! Моля, кажете ми дали са нарушени правилата за инсталиране на прекъсвача:

 1. Имаше машини с по 20 ампера всяка, майсторът каза, че е много, сложи 5 ампера всеки (в апартамента има електрическа печка с фурна, пералня със сушилня и отопление за кърпа в същия изход, други уреди, апартамент с 2 спални).
 2. Връзка към електрическия уред - един проводник и извит проводник се поставя във всички машини (има 4 от тях) и се свързва с електромера (този проводник е гол отгоре на машините).
 3. Подмяната на прекъсвача работи ли под напрежение (допълнителна такса за работа под напрежение 2000 рубли в моя случай)?
 4. Възможни ли са неблагоприятни последици при такава инсталация на машина?
 5. Кой издава заключение за техническия преглед на връзката на прекъсвача (ако връзката не е правилна)?

Благодаря ви

Зареждането ...

2 коментара

 • Admin

  Добре дошли! Това беше уводна машина, моля, посочете номиналната, 5 ампера не може да бъде, може би печатна грешка? Или на всяка от групите? Една или три фази? Откъде дойде господарят, за да вземе решение за замяна на купюрите?
  Ако входният автоматик се промени, това е работа под напрежение; ако след входния автомат може да обезвреди веригата. Работата под напрежение е поддръжката на електрическите инсталации, без да се освобождава напрежението от части на тока. Руски език - без да изключвате прекъсвача на захранването, прекъсвача или други устройства за превключване. Правилният избор на оценките на прекъсвачите зависи от това какво оборудване захранват.
  Да, машините могат да бъдат свързани с една жица. Но е по-добре тя да бъде изолирана. Въпреки че това не е регламентирано. Понякога те обикновено са свързани с гуми в мощни шкафове. Необходимо беше да настояваме за изолация.

  отговор
 • Admin

  Нежеланите последствия са възможни при неправилен подбор на машини. Те могат да избият. Или ако докоснете гол кабел.
  Загубен съм да отговоря на последния въпрос. Но това е възможно: от какво заключение се нуждаете? Да поръчате съоръжението? Тогава сте в организацията, която ви доставя електричество и ще извърши приемането на обекта.

  отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *