Правилността на окабеляването в дървена къща

Сергей пита:
Здравейте, самоносещ изолиран проводник е свързан с фронтона към фронтона, от него има метален кабел avvg 2 * 10 в металния маркуч, положен по дължината на фронтона и влиза в къщата на дървените трупи на първия етаж до метъра.

От брояча av-40a, след това Uzo 63a 100 ma и (това е всичко в Met.box), и отново в металния маркуч, влиза в блокхауса и по фронтона до втория етаж към разпределителното табло, различно 32 + 16 + 10, свързано с двуполюсен гребен.

32 към печката (6 мм) 16 към гнездата (2,5 мм) 10 към светлината (1,5 мм2) има мед навсякъде. Кажете ми, прави ли се всичко правилно: изборът на напречното сечение и материала на проводниците? А модулно оборудване?

Отговорът на въпроса:
Добре дошли! Разбрах, че тази линия е положена на ДЪРВЕН фронтон? Ако е така, използването на метален маркуч е съмнително. Първо, той ще се разпадне достатъчно бързо и второ, ако сте го избрали от гледна точка на пожарната безопасност, тогава това е безполезно решение, тъй като няма способност за локализация. Какво разстояние се пази от фронтона? Според глава 2.1. PUE стр. 2.1.3. между кабела в обвивката на горими материали и повърхността на горими материали, трябва да се поддържа разстояние най-малко 10 см. Ако имате кабел не само avvg, но с префикс в края на ng-LS, тогава полагането директно върху повърхността му е допустимо ...

Машината е избрана правилно, но не сте посочили нейната текуща характеристика, имате нужда от машина от клас В или С, например машината B40 ще работи по-бързо в случай на спешност.

Dif беше избран на 32A, за да осигури селективност с уводно? Те го направиха правилно. Оценките на печката, гнездата и осветлението също са по принцип нормални, отново, що се отнася до текущите характеристики, всичко е същото. Напречните сечения на проводниците също избраха правилния!

Не казахте нищо за заземяването. Имате ли го? Ако не, силно препоръчително е да го направите, тъй като според същото PUE 1,77,80, използването на RCD в 4 телени мрежи (система TN-C) е забранено. Това се дължи на факта, че ако има изтичане на ток през човешкото тяло, няма гаранция, че RCD ще работи "както трябва" и няма да получите електрически удар.

Зареждането ...

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *