Правилно заземяване на SDR приемници

Аркадий пита:
Здравейте! Трябва да се свърже преносим дим. Съгласно клауза 8.1. SP 60.13330.2016 той принадлежи към електрическите приемници SDR, като за него важат изискванията на кодексите за правила за пожарна безопасност.

В този случай връзката трябва да се извърши към контролния панел, но клауза 4.13. SP 6.13130.2013 ни забранява да използваме прекъсвачи на остатъчен ток и прекъсвачи, управлявани от диференциален ток.

По този начин използването на TT и TN системи за защитно заземяване на посочения приемник на мощност не е възможно. Кажете ми начин за изпълнение на изискванията за защитно заземяване, без да се нарушават изискванията на кодовете за пожарна безопасност.

Отговорът на въпроса:
Защо е невъзможно да се организира според системата TN? Ако в TT разбирам, че инсталирането на RCD и превключватели, управлявани от диференциален ток, е задължително според PUE, тогава с TN не е ясно. В крайна сметка тяхната инсталация не се изисква там.

Затова смятам, че във вашия случай трябва да има TN и захранване чрез прекъсвача. В този случай пропускаме диференциалната защита.

По-интересно ми е как спазвате раздел 4.3. от СП 6.13130.2013г

Зареждане...

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *