Правилно ли е проектирано разпределението на разпределителния панел за гаража?

Здравейте Помогнете при събирането на разпределителна дъска, имате нужда от гараж от 18 м2.
Скицирах схемата си, не съм сигурен какво е правилно (според сегашния рейтинг и т.н.). Помогнете ми да избера товарен превключвател на входа, RCD, прекъсвачи.

Оформлението на разпределителното табло в гаража

Оформлението на разпределителното табло в гаража

(1 гласа)
Зареждането ...

7 коментара

 • Admin

  И каква мощност се разпределя за вашия гараж? Обикновено задайте преднината на 25 A.

  отговор
  • Алексей

   3 киловата

   отговор
   • Admin

    След това на входа настройте машината на 25A, UZO на 32A, заваряване на 25A, гнезда 16A, светлина 10A.

    отговор
 • Електротехника:

  Ако входният двуполюсен прекъсвач е настроен на 32 A, тогава RCD не трябва да надвишава параметрите му: тоест RCD е настроен на порядък по-нисък от номиналната стойност: той може да бъде или 25 A, или 16 A. Но след RCD, също и към машините, които отиват на потребителските обекти на лампата и гнездата също са поставени още по-ниско. в крайна сметка. За потребителя на контакта е 16 A светлина 10 A изходяща група винаги токът на машините е по-висок от светлинния рейтинг

  отговор
  • Андите

   RCD просто е длъжен да надвишава (или равен на) параметрите на входа, в противен случай, когато се претовари през узо, ток ще тече над номиналната му стойност (под номиналната стойност на входа) и това е лошо за узо!

   отговор
   • Антон

    Разбира се, RCD е с порядък по-висок от машината! В противен случай е фатално за RCD. И все пак не бих сложил общо узо на входа. Светлината и заварчикът не могат да се захранват чрез узо. Но въпросът за заземяването? Ако не, тогава е наложително да се заземите! Въвеждаща достатъчно за 25 A. Light 10A., Outlet група 16A.

    отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *