Правилно ли е свързан щитът в селската къща?

Добър ден Моля за съвет. Прилагам към това писмо 2 снимки. Първо: основният щит (№ 1). В него се интересуваме от жълтата машина IEK. На втората снимка: щит номер 2, тук идва електричеството от същата IEK машина.

Електрически панел в селска къща

Ето моите въпроси:

 1. Безопасна ли е веригата? Объркан съм, че IEK е 63 ампера. Това не е ли много?
 2. Правилно ли е, че нулата е въведена в тази машина?
 3. Всичко правилно ли е свързано в Shield No. 2?

Всичко това се използва в жилищна селска къща за стандартни домакински нужди. Понякога включваме отоплителните уреди.

Зареждането ...

Един коментар

 • Admin

  Добре дошли!
  1) Встъпителна машина ABB при 25 A, така че няма смисъл да поставяте машината на по-висока номинална стойност след брояча, тъй като тя ще бъде безполезна. В случай на претоварване, прекъсвачът на 25 A ще се изключи, прекъсвачът 63 A ще защитава само от късо съединение.
  Ако машината пред електромера е 25 A, тогава веригата е безопасна. Основното нещо е да не сменяте машината пред електромера за номинал над 40 A, тъй като самият електромер е проектиран за ток на натоварване не повече от 60 A.
  2) Грешки във факта, че в машината се въвежда нула. За безопасност в случай на електрическа работа в домашното окабеляване е за предпочитане да има празнина, както фазови проводници, така и нула. Но четириполюсен прекъсвач обикновено се поставя на входа на окабеляването, но във вашия случай по някаква причина те поставят четириполюсно на една линия и триполюсно на другата - не виждам смисъл в това.
  3) За сметка на връзката - ако контактите са затегнати добре, значи всичко е правилно. Ако една от линиите не беше свързана правилно, тогава някой раздел от окабеляването няма да работи за вас.

  отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *