Правила за запечатване на електромери

Глюкомерът е запечатан, ако електромерът е преместен на ново място или след първоначалната инсталация, както и ако е бил отстранен поради повреда, или за ремонт на превключващото оборудване, разположено в същия панел, под едно и също уплътнение с електромера. В тази статия ще се опитаме да разгледаме възможно най-подробно как да запечатаме електромера в частна къща и апартамент.

Разходи за запечатване

Запечатването на електромера може да бъде както безплатно, така и да се заплаща от наемателя. Не винаги разходите за инсталиране на пломба се плащат от потребителя. Важно е да се разбере каква е била причината за работата. Ако устройството е запечатано по искане на доставчика на услуги, както е в случая първоначална инсталация на новаили подмяна на остарял електромер по инициатива на Energosbyt, тогава няма да се начислява такса за обслужване. При повторно запечатване по причини, които са извън контрола на потребителя - например повреда на електромера или защитни устройства - ще трябва да платите за услугите. Можете да разберете действителните цени за повторно запечатване на електромера от вашия доставчик на услуги за доставка на електроенергия.

процедура

За да запечатате електромера отново, ако самият собственик желае да замени измервателното устройство с нов, модерен електромер, следвайте следната процедура:

 1. Свържете се с местния доставчик на електроенергия.
 2. Подайте писмено заявление (можете да разберете какви документи са необходими от доставчика).
 3. Координирайте часа и датата на работа. Между другото, сроковете за запечатване на електромер не са регламентирани, но те не трябва да надвишават един месец. Това време се отчита от датата на инсталиране на електромера и вашата заявка за запечатване на електромера (параграф 81 от „Правила за предоставяне на комунални услуги“).
 4. Платете получения чек с банковите данни в клона, където приемат плащания.

След завършване служител на организацията ще състави акт за извършената работа, в който ще бъдат посочени текущите показания на старото и новото измервателно устройство, местоположението на инсталацията, датата, името на организацията, извършила работата.

Препоръчваме ви също да прочетете инструкциите за това как да запечатате отварящата машина в щита!

Кой може да запечата електромера

Само служители, принадлежащи към доставчика на електроенергия, имат право да запечатват електромерите. Никой електротехник „по обява“ няма такъв авторитет. Имайте предвид, че в случай на незаконно запечатване и запечатване ще трябва да платите глоба. Моля, свържете се с Energosbyt по този въпрос.

Електрически услуги

Жителите на жилищните сгради трябва да се свържат директно с електрическата мрежа или с организацията, обслужваща къщата. За да запечатат електромера по време на прехвърлянето в къщичката или в частна къща, собствениците ще трябва да се свържат директно с електрическата мрежа.

Проблеми, които могат да възникнат

За потребителите, живеещи в частна къща, енергийните инженери изискват да инсталират електромер само на улицата в таблото за управление. Това може да бъде отказано въз основа на изискванията на параграф 1.5.27 от PUE (Глава 1.5). Той установява, че потребителят е отговорен за поддържането на електромера. Следователно наемателят е длъжен да го постави само на достъпно място и в съответствие с инсталационните стандарти, един от които е монтаж на електромер на височина 0,8-1,7 м от пода.

Видове и методи за инсталиране на пломби

Уплътненията за електромери са от два вида:

 1. Уплътнения, инсталирани от производителя на електромера Наличието му означава, че не е механично повреден, работещ, преминал е тестовете, а също така отговаря на паспортната точност на счетоводството и характеристиките. Ако няма паспорт, тогава теоретично Energosbyt може да откаже да инсталира и регистрира нов електромер, тъй като няма да има информация за датата на проверка и производство. Уплътнението на растението може да закрепи болтовете на корпуса на инструмента. С помощта на жица, резбована в специални отвори в контролния капак, проникването на електромера в механизма е изключено.уплътнениеМеста за инсталиране
 2. Печат, инсталиран от доставчика на електроенергия. Монтира се върху защитния капак на клемите за свързване на фазовите и неутралните проводници. Ако е инсталиран токов трансформатор, неговите клеми трябва да бъдат запечатани. За да направите това, можете да използвате жица със сгъваемо оловно уплътнение или пластмасово уплътнение. Също така ще бъде удобно да използвате стикери за запечатване, както на снимката по-долу.Използване на стикер във козирка

В заключение искам да отбележа, че трябва правилно да определите с каква цел и по чия инициатива трябва да запечатате електромера - от това зависи количеството изразходвани пари, както и ценното време. Познаването на законите и правните разпоредби ще помогне да се избегнат глоби и прекъсване на връзката с мрежата.

Ще бъде полезно да прочетете:

(18 гласа)
Зареждането ...

13 коментара

 • Aleksand

  Добре дошли!
  Моля, кажете ми кой може да запечата плота в гаража?
  Председателят на гаража и енергийният инженер не могат да бъдат намерени през деня с огън. Кой освен тях може да извърши печат с маркировка в паспорта на електромера, да състави акт за въвеждане в експлоатация и да регистрира електронния електромер.

  отговор
 • Наталия

  Здравейте Кажете ми, кои са най-добрите електромери за апартаменти?

  отговор
 • Анастасия

  Имам брояч за замяна, HOA отказва да попълни поради лична враждебност, кой друг може?

  отговор
 • любов

  Здравейте, моля ви, кажете ми как да бъда в такава ситуация, жена живее в апартамент, работници с електричество дойдоха да проверят електромера, намериха ляво гнездо, защото стара жена дори не знаеше, че има такова гнездо, собственикът на тази къща почина преди 25 години, тези инспектори счупиха печата, казаха, че трябва да запечатат отново за 1700 рубли и беше издадена друга глоба за 20 хиляди, действат ли правилно?

  отговор
  • Майкъл

   Любов, здравей, електрическите мрежи не отиват в апартаменти, ако има общ електромер на къщата. Тъй като твърдите, че собственикът е починал, те няма на кого да напишат глоба, електроснабдителната компания няма да приеме подобен акт. Ако все пак приемете в съда, лесно можете да докажете смъртта на собственика. Оттогава те нямат право да препечатват повторно това изнудване от 2016 г. чрез запечатване на закона е безплатно. Ако в тази ситуация бъде открит електрически контакт, захранването може да премахне само контакта.

   отговор
 • любов

  Добре дошли! кой може / трябва да запечата машината до електромера? се свърза с Mosenergosbyt, за да напише заявление за подмяна на счупена машина и последващо запечатване.Казаха, че можем да променим себе си и тогава всъщност ще напишем изявление. Смениха го, дойдоха да пишат, сега казват, че не запечатват частния сектор, че са забранили електрическата мрежа и трябва да се свържем с тази електропренос. Това правилно ли е? и възможно ли е да се поиска от Mosenergosbyt да напише отказ и причината за отказа?

  отговор
  • Майкъл

   Любов, здравей, действията на Mosenergosbyt са законни, защото продажбите на енергия се занимават само с жилищни сгради; те нямат право да взривяват измервателни устройства и прекъсвачи в частния сектор. Работете с приложението в електрическата мрежа

   отговор
 • Сергей

  дали индивидуалният електромер в апартамента е запечатан, ако има общ електрически електромер ... благодаря.

  отговор
  • Майкъл

   Здравейте, здравей, да, тя е запечатана от захранване и се приема като населено място, в противен случай плащането за ток ще се начислява според стандарта, в зависимост от броя на стаите и броя на стаите.

   отговор
 • любов

  Организацията за енергоснабдяване Saratovenergo написа на сметката за ток, че според закона е необходимо да се смени електромерът. Сменихме, отидохме да кандидатстваме за печат, казаха ни, че е дълъг ред и те ще поставят печат едва през февруари 2019 г., а ние подадохме заявлението на 2 декември. Обжалване до енергийната организация с този проблем не даде резултат, те написаха, че ще изчисляват според нормата за всички 3 месеца. Имаме регистрирани 6 души, мъжът ми и аз просто сме в шок. Какво може да се направи?

  отговор
 • Наташа

  Здравейте Факт е, че електромерът ни е изгорял. На 6 април 2018 г. чрез магазина най-накрая успяхме да го заменим с нов под гаранция. В същия ден поставихме измервателния уред в апартамента и пристигнахме в жилищния отдел, написахме изявление, така че да бъдем запечатани с електромер, посочвайки телефонния си номер. Казаха ни, че ще ни се обадят в рамките на две седмици или в рамките на 20 дни, не помня точно. Седмица и половина по-късно ни се обадиха за уплътняването на водомера, казваме, че в декларацията посочихме, че се нуждаем от електричество. Жената ни каза, след като първо се извини, че ще предаде тази информация и ще се свърже скоро с нас. В резултат никой не дойде и не ни се обади. През месец юни отидох там отново, исках да напиша второ изявление, но не ми позволиха да го направя, казвайки, че има приложение, можете да се обадите, за да си припомните. Няма смисъл. През месец юли при нас дойде мъж, който отписваше показания. Обяснихме му цялата ситуация, той в документите, с които идва, предписа нов брояч и написа какво трябва да бъде запечатано. Каза, за всеки случай, обади им се отново. В резултат на това ситуацията отново не се променя. През месец декември те отново дойдоха при нас, за да дадем показания. Преди това платихме всички плащания, които дойдоха при нас, но не изпратихме доказателства, тъй като имаше подмяна на нова, пише мъжът, ние също му разказахме ситуацията. През януари получихме фактура в размер на 7843,32 рубли. И в същото време в разписката все още се посочва старият брояч на брояча. Сега за нас това е твърде много. Бихме могли да го изготвим както трябва от самото начало. Какво правим сега

  отговор
 • Виктория

  Добър ден

   

  Старата къща, плота е в апартамента в коридора. Извършваме основен ремонт.Заменихме всички окабелявания и поставихме нов електромер. Старата не беше премахната, но майсторите откъснаха долния печат. Сега трябва да кандидатствате в Mosenergo, за да свържете и запечатате новия електромер. Кой е най-добрият начин да го направите? Не ни пишете глоба? Трябва ли да подадете заявление за запечатване или монтаж? Новият електромер е преместен в съседна стена, нищо не е предварително договорено.

  отговор
  • Вадим

   3 години ремонтира стара къща, след смъртта на родителите. Някой не живее там ... ... Самият пенсионер, аз работя, вие живеете от заплата до заплата. Същата 2018 година.Напролет се запознах с контролера, след тази есен. Той провери брояча, направи снимка. Всичко е нормално. Той поиска да смени електромера с премахването на оградата. Докато беше студено, не ходех там, никой не живее. през април. Свържете се с Новоросийск. ЗА ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ. Минах през електрическа пул. Започнах да гледам плота, пълнежите. Не беше контролиран, думите му: Уплътнението ти е счупено .... Уплътнението е на мястото си, едната жица е откъсната, един от трите уплътнения е повреден. Техните 2 броя запечатват циферблата, едното е повредено. Резултатът е, че сте крадец. за всичко ... .. глоба от почти 10 000 хиляди. Освен това това е разпоредба (закон) в такива случаи.

   отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *