След инсталирането на стабилизатора светлината мига, когато товарът е свързан

Павел пита:
Добър ден В къщата тя скача вечер от 185V до 210V, следобед винаги е 210V. Поставих стабилизатора от реле тип "Ресант" на 5,4 кВт, мигането на светлината остана. Когато е свързан товар (2 kW), напрежението веднага спада до 190 V на входа, добавете още 2 kW капки до 180 V - 220V е стабилно на изхода. Защо напрежението пада на Входа, това правилната работа на стабилизатора и защо мигането не спря?
Отговорът на въпроса:
Добър следобед светлината мига във всички стаи? Мига като, когато натоварването е включено и след това започва да свети нормално или яркостта отшумява, докато не изключите товара?

Вярвам, че проблемът е с връзките или малкото напречно сечение на проводниците във вашето окабеляване.

Ако говорим за вход, тогава при нормално състояние такива силни прекъсвания не трябва да има, когато е свързан товар от 2 кВт. И те могат да бъдат или с лош контакт на проводниците VLEP (или по-скоро клони към къщата), също и с малкия им участък, кладенец или секцията на клона към вашата къща. Живеете ли в края на линията и далеч от подстанцията?

Ако е така, няма какво да се направи по въпроса. Освен това, когато свържете товара през стабилизатора, при по-ниско напрежение, токът се изразходва още повече, съответно, на входа, недостатъците ще бъдат по-силни. Какви бяха недостатъците преди инсталирането на стабилизатора?

С всичко по-горе ще добавя, че светлината може да мига поради скоростта на стабилизатора. Релейните стабилизатори не са най-бързите, електронният стабилизатор (тиристор или триак) е по-бърз.

Но добавям, че когато товарът е свързан, той може да мига поради лошо окабеляване, т.е. прекъсвания някъде върху обрати вътре в къщата, т.е. след появата на стабилизатор.

Зареждането ...

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *