Помогнете да намерите проводници в разклонителната кутия

Добре дошли! Въпросът е, старо алуминиево окабеляване (всички проводници са от един и същи цвят). В разклонителната кутия има три снопа жици, как да се определи къде е фазата, къде е нула и къде е връзката на превключвателя и крушката? И съответно как да определим това? И как точно? Благодаря ви)

Зареждането ...

Един коментар

  • Admin

    Факт е, че окабеляването не е от същия тип и почти винаги окабеляването се монтира по различни начини. Не се знае какво точно е свързано в тези пакети и къде отива всеки проводник. За да разберете къде отива този или онзи проводник, трябва да позвъните всички проводници, като първо изключите окабеляването и проверите липсата на напрежение, за да избегнете токов удар.
    Единствената опция е да развиете усукването на проводниците, като предварително сте маркирали, в което е била усукване на всеки проводник, и звънете на всеки от проводниците по отношение на гнездата, превключвателя, полилея и т.н. - тоест онези елементи, които са свързани в тази разклонителна кутия. Не го определяйте по друг начин, ако проводниците не са маркирани - само тон за набиране. След разговорите маркирайте всеки проводник, за да знаете в бъдеще кой проводник отива накъде.
    Набирането може да се извърши с мултицет в режим на набиране или с всеки тестер, който проверява целостта на веригите.

    отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *