Помогнете да изберете RCD за група прекъсвачи

Майкъл пита:
Здравейте E. окабеляването (ново) на апартамента е разделено на 4 групи: първата и втората - четири автоматични машини за 16А всяка, VVGng 2-проводник с проводник (без заземяване в къщата) от изхода към разпределителната кутия (RC), напречно сечение 1,5 mm2 от RC до електрическа. капак 2.5mm2. общата дължина на жицата на всяка група е 50м. Третата и четвъртата група - три машини на 20А, тел VVGng 2 * 2,5 мм2, дължината на проводника на всяка група е 30м. Правилно ли е да инсталирате във всяка група по един RCD (общо 4 RCD) с рейтинг 80A / 30m? Благодаря ви
Отговорът на въпроса:
Добре дошли! И преброихте 80А, като добавите токовете на всяка от машините? Защо? Каква е вашата уводна машина? Трябва да разберете, че е малко вероятно да заредите всички 4 групи с пълен капацитет. В този случай RCD трябва да е същия или с една стъпка повече от тока на входния автоматик. 30 mA в този случай трябва да е достатъчно.

Но това не е точно.

Каква беше общата дължина на жицата? 50 метра е в 4 групи (автомати) или е свързан към всяка автоматична машина на 50 метра? Ако 50 метра кабел са свързани към всяка от машините, например 1 група, това е 200 метра, тук течът вече ще бъде значителен. Но според груби изчисления според PUE от условието 10 µA на 1 м дължина на кабела - 10 µA * 200 = 20 mA.

Поставете 30-50 mA, на практика проверете, защото различните електрически уреди имат различен ток на изтичане. Има данни, че 10 mA RCD се задейства от FIXED перални машини.

(1 гласа)
Зареждането ...

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *