Помогнете за ремонт на музикалния център LG FFH -1079

Сергей пита:
Здравейте, имам този въпрос, имам център, преди да ми работи, но само касети, но по някаква причина не започна. И реших да погледна какво извадих, горния кабел с cd и поради глупост не изключих електрическия контакт и кабелът падна на захранването и го съкратих.

Излетя един диод и чипът за 8 крака не помня как се казва сега, той е там сам, също беше заменен, защото също много се загрява. И все още не се включва, отива на контролера по-надолу по коловозите, наистина ли е излетял? Как да определите точно, моля помогнете и контролерът под краката не се вижда, за съжаление, какъв е номерът.

Отговорът на въпроса:
Здравейте! Кой контролер, защо? Проверете дали захранването произвежда изобщо нещо, ако не, тогава разгледайте предпазителите на SMD джъмперите, те идват под формата на 0 Ohm резистори. Ако захранването дава оценки, след това проверете дали захранването идва към контролера за начало, проверете целостта на всички песни. Невъзможно е да се каже с пълна увереност дали контролерът може да излети от късо съединение в блока! Аз не мисля.

Ако имаше осцилоскоп, би било възможно да се види какво се случва на кварца, както и да се „пъха“ по краката. Ако няма осцилоскоп, тогава можете поне да докоснете с пръсти за отопление. Ако жегата е силна - най-вероятно е умрял. Можете дори да измервате с мултицет дали вашият контролер изтегля ток.

Зареждане...

2 коментара

 • Сергей

  Захранването работи, всички напрежения идват от него, но контролерът се загрява, осцилоскопът е там, моля, кажете ми как да бъде и как да определям какво точно, исках да намеря веригата в интернет и не намерих LG FHH-1079, по-лесно ще открия причината.

  Отговарям
  • Admin

   Погледнете схемата от името на контролера, можете да намерите листа с данни, с осцилоскоп можете да проверите за наличието на поне някои сигнали на краката му. Между другото, не всеки микроконтролер се загрява по време на работа, много?
   Нормалното напрежение ли изчезва или изчезва, когато се опитате да натиснете нещо на някои бутони?

   Отговарям

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *