Помогнете да разберете схемата от TU с връзката на RKF в ShR и ShchAO

Александра пита:
Здравейте Проектиран магазин в търговски център. Търговският център има собствен отделен клон за AO и EO (аварийно и евакуационно осветление), входът за кабел до магазина идва от наемодателя в ShchAO, инсталиран на наемателя.
В техническите условия са обяснени следните схеми като обяснение:
В ShchR, първата след отварящата машина (AB3), е показана отделна линия: AB4 + RKF
вторият ред е от магазина на ShchR (автоматичен + KM2 + RKF) до ShchAO (+ KM3).

Кажете ми, моля, често ли е релето за наблюдение на фазата в тази схема? На диаграмата в TU те са показани отделно в две различни групи. Но възможно ли е това? Прилагам снимката. Благодаря ви!
Схема на ShchAO и RKF от TU


Отговорът на въпроса:
Е, според схемата се оказва, че самият RKF се захранва чрез една автоматична машина (AB4), а силовите му контакти управляват намотката на KM3, а тази линия от своя страна е защитена от друга автоматична машина - AB5, така че се оказва, че има две групи. След това, във втория край на реда, отидете на ShchAO, KM3, чийто втори изход е свързан към нула.
Поне така виждам. Обърнете внимание на RKF, след като AB4 е обозначен с квадрат, като релейна намотка - това е заключението от това. Оказва се, че контактите на RKF включват бобина KM3, контролираща работата на аварийно осветление (контакт KM3 и AB9).

Обща в какъв смисъл? В този случай релето за фазово управление е свързано към една и съща фаза, управлява веригата за аварийно осветление.

Зареждането ...

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *