Помогнете ми да избера реле за управление на електромагнитния клапан в пералнята

Артем пита:
Добър вечер! Моля, помогнете с избора на (реалното) реле. Има ситуация: родителите имат автоматична машина на лятната си вила, трябва някак да я „измамите“, така че да работи от помпата „бебе“. След като се лутах из Интернет и след малко размисъл, реших да направя това:

Направете затваряща се захранваща верига за "бебето", която ще бъде затворена от реле, свързано успоредно с електромагнитния клапан в шайбата, което се управлява от програмира на шайбата. На теория, когато пишещата машина "се нуждае" от вода, тя ще отвори клапана, прилагайки напрежение 220V към него, клапанът ще се отвори, в същото време ще включи релето, което ще затвори веригата "бебе" и водата ще отиде. Когато има достатъчно вода, шайбата ще затвори клапана и, оказва се, ще отвори захранващата верига на "бебето".

Всичко е лесно и просто, но тук е ситуацията:

а) не съм добър в електричеството и (засега) разбирам само как работи едно обикновено реле само от този тип (то е 12 волта, защото визуално всичко е много ясно):

Реле 12V 5A
б) Имам 2 КЛАПИ на пишещата машина, които работят отделно. Тоест можете да хвърлите 2 релета, като ги свържете на изхода (така че включването на който и да е клапан стартира помпата, но не включва втория клапан). В идеалния случай бих искал да намеря реле, в което има 4 "входа" (2 независими от 220 всеки) и 3 стандартни изхода (основен и НЕ с NC).

Между другото, ако не се лъжа, тогава трябва да се свържа с НЕ, така че когато се приложи напрежение, то се затваря и включва бебето. Тоест, интересно е да се знае: има ли такова реле, където можете да свържете 2 проводника от единия клапан и 2 от другия и текущият поток през която и да е от тези две двойки затвори захранващата верига на бебето. (както е във 2-ра верига) или какви релета има, които са подходящи за 1-ва верига?

Управляващата верига на магнитния клапан в пералнята

Благодаря ти много. Извинявам се предварително за моето „изкуство“.

Отговорът на въпроса:
Здравейте! Ето първата диаграма - това е, от което се нуждаете. Използвайте две релета. Измерихте напрежението, кой от тях отговаря на клапана? 220v? Можете да вземете такова 12V реле, както сте изпратили. Ето видео за използването на 24V реле с управление от 220V.

Направете по аналогия. Защо са ви нужни както NC, така и NO контакти? На теория е нужна само групата NO. Ако не искате да се притеснявате, тогава купете реле 220V. Например, междинно реле AsKo LY2 10A AC-220V. И трябва да купите реле блок (конектор), за удобна връзка. Извиква се в магазините по следния начин: "Блок под релето ASKO LY2 PTF08A-E." Или всяка друга реле.

Зареждане...

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *