Помогнете да определите неизправността на помпата Umnitsa BTs-3

Анисим пита:
Както обикновено, включих помпата в електрически контакт, но този път нещо се обърка.
След като работи по-малко от секунда, помпата се изправи, от изхода излезе дим и машината изби в щита.

По безкрайната си мъдрост реших, че проблемът е в изхода и през удължителния кабел отново се опитах да включа помпата. Самият аз не знам как все още съм жив с този инстинкт за самосъхранение ...

Тихо пляскане, ръка в сажди, дим от щепсела и отново счупена машина в щита.

Реших, че проблемът е в жицата, реших да го променя. Извади панела от Pribluda, където да остави кабела, откачи проводниците и с удоволствие опаковаше магазина. Дотук обувката най-накрая стигна до мен:

1) но защо всъщност реших, че подмяната на жицата ще помогне?

2) ако го купя, как ще свържа всичко? Нямах достатъчно интелигентност, за да направя снимка „такава, каквато беше“.

Затова реших да попитам в Интернет.

Как мога да диагностицирам какво точно не е наред с моята помпа (Clever BTs-3)? И ако материята наистина е в жицата - как да свържете нова?

От помпата има 3 проводника - жълто, черно и червено. И кондензатор CBB60. Родната жица има зелено-жълто (земно, да?), Кафяво и синьо. Ако успеете да купите същия, тогава в каква комбинация да ги свържа?

Извинявай за объркването.

Отговорът на въпроса:
Добре дошли! Наистина смешна ситуация! Има две опции - някъде в кабела за късо съединение или е време да смените помпата. Във вашия може да задържи двигателя, може да пробие намотките (късо съединение) помежду си или по корпуса или върху корпуса и помежду си. Трябва да звъните кабелните жици помежду си, той трябва да бъде изключен от мрежата и ако нямате мултицет и имате 9 живота, можете да поставите разединения кабел в контакта (вижте, че сърцевините на втория му край не се допират едно до друго, а направете така че разбира се не си заслужава.

Ако сърцевината на разединения кабел не "звънят" помежду си, след това звънете проводниците от намотките на помпата към корпуса. Няма смисъл да измервате съпротивлението на намотките, тъй като нито аз, нито вие, мисля, не знам какво трябва да бъде.

Що се отнася до „как да се свържете отново“, защо изключихте кондензатора? В работен режим постоянно ли беше свързан с двигателя? Или трябваше да натиснеш бутон при стартиране? (съдейки по историята ви, че те просто са се включили в контакта, кондензаторът е бил свързан постоянно)

Отново вземаме мултицет, измерваме съпротивлението. Например ще имате малък проводник между 1 и 2, голямо съпротивление между 1 и 3 и средно съпротивление между 2 и 3. Тогава 2 жици са често срещани. Свързваме фазата и нулата към онези два проводника, между които съпротивлението е по-малко (това е работната намотка), а от фазата през кондензатора, тази жица между която и общата жица е с по-голямо съпротивление. Ако се окаже така, че между "общия" проводник и "крайния" същото съпротивление, няма значение коя от намотките е свързана чрез кондензатор. Тоест, фаза и нула до 2 проводника, а третата към фаза през кондензатора.

Зареждането ...

2 коментара

 • Anisim

  "Защо изключихте кондензатора?" - Първо исках да кажа, че го направих, за да премахна жицата. Ала, там беше свързано така: от трите проводника, единият беше върху тялото, единият директно към проводника от помпата, а другият - свързан през кондензатор.
  Но сега, като започнах да си спомням и си мислех - наистина, наистина, защото тогава допълнителната жица излиза лява? Защото има три от тях, а в помпата се получават само две. WTF?

  „В работен режим постоянно ли беше свързан с двигателя?“ - Да, не трябваше да натискам никъде бутони.

  По отношение на електричеството в домакинството, аз съм пълен ноб.

  Значи вземам мултицет и измервам съпротивлението на проводниците на помпата?
  Една сонда към черно (H) и една към червено (K), след това към черно и жълто (F), след това към жълто и червено? Съпротивлението беше както следва: ChK = 10,8 ChZh = 34,5 ZhK = 25.

  И тогава замръзвам.

  Имам 3 проводника от захранващия кабел - кафяв, син и жълто-зелен.

  Жълто-зелено върви към случая, добавих го към земята в тапата.

  И тогава какво?

  Имам два проводника на входа, и три на изхода, и кондензатор между тях.

  Резултатът трябва да бъде: червен + кафяв, черен + син + един от кондензатора, жълт + втори от кондензатора?

  отговор
  • Admin

   едва ли би могъл да бъде свързан със случая. Там е свързан заземяващият проводник. Тъй като помпата трябваше да се захранва от изхода, свързването на един от захранващите проводници към корпуса ще доведе до появата на фаза на този корпус, в зависимост от положението на щепсела в електрическия контакт.

   Оказва се, че имате червен общ проводник - точката на свързване на намотките.

   Да, става синьо и кафяво (фаза и нула от кабела от изхода) до червено и черно. И от всеки от тях през кондензатора до жълто. Вижте го. Посоката на въртене, мисля, няма да се промени, това може да стане, ако 4 двигателя излязат от двигателя ...

   отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *