Помогнете да идентифицирате детайлите на дъската

Роман пита:
Трябва да разберете какво е какво и какво се нарича на дъската.

плащане

Отговорът на въпроса:

Добре дошли! И каква е трудността да се определят всички подробности с помощта на търсене в Google изображения или други алтернативни сайтове?

Резистори - това са повечето елементи на дъската - това са жълто-зелените цилиндри с два крака. В ъглите на дъската вляво (едно синьо и почти сиво) и синьото в средата вдясно са най-вероятно многооборотните потенциометри (което се съмнява в горния ляв ъгъл).

По-нататък за активните компоненти:

В горния десен ъгъл, близо до синия мулти-завъртач, две черни парчета в полукръгло тяло - най-вероятно транзистори, маркировки на Google - ще знаете със сигурност. Millipede - не знам, не мога да го видя, но ако го прочета правилно, LM248N е някакъв усилвател.
UD201 - подобно на летяща чиния в сребърен калъф - това е оперативен усилвател. 5GR1 - Yandex казва, че транзисторът KT815G (напълно възможно е краят на името и началото на маркировката върху случая да съвпадат). Да, и случаят е подобен.

Зареждането ...

Един коментар

  • Александър

    Моля, помогнете! Платката от миещия m.lg80187 s. Какво е между дросела и релето на приемника. Няма ли подробности на снимката?

    отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *