Помогнете да определите какво е свързано с електромера

Алексей пита:
Здравейте! Кажете ми дали има допълнителни проводници (вижте по-долу). незаконна връзка с електрическата мрежа.

Предистория: Преди 2 години купих апартамент, ремонтът още не е направен. От тезгяха имаше изходен двужилен проводник с превключвател като брава или абажур в края. Нямаше проводници от превключвателя. Включване / изключване - без никакъв ефект.

Дойде време за проверка на електромера. Съмнявах се, изведнъж това е някаква нелегална връзка и всичко ще ме обвинява. Той свали панела, там тази жица е свързана с други проводници, също от някакъв странен произход, които отиват под тапета в ъгъла и отвъд него. Прекъснах проводниците от превключвателя, докато една от неясните свързани проводници си отиде, не помня къде беше преди.

Освен това предположих, че може да бъде проводник към изход, който е наблизо (не го използвах, въпреки че изходът е солиден, вграден в стената, а не временно) - и със сигурност не работи. Оказва се, че след като построи къщата, или електриците свързваха контакта, или онези, на които хазяинът е наел апартамента (не съм го питал, той живее в друг град, наема апартамента, изобщо не живее в него).

Във всеки случай ме интересува дали е законно да свържете контакта и какво се захранва от тези проводници. Или всичко минава - отчита се през брояча и няма да има проблеми. Благодаря за помощта!

Електрически панел в апартамента

Отговорът на въпроса:
Здравейте! На снимката не разбирам съвсем конкретно и с какви проводници са свързани? Какво да погледнем? Ако беше свързан към клемите след брояча и машината, тогава всичко е законно и добро. Случайно ли превключвателят е изключил звънеца на вратата? Току-що попаднах на това, когато разговорът се захранва директно от гишето. Поне виждам, че от брояча излизат две бели проводници и те са свързани към 4 еднополюсни машини. И 2 броя червени са свързани към брояча. Най-вероятно нямате нарушения!
Зареждане...

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *