Връзка с плота + фурна

Здравейте, три стенен кабел стърчи от стената ми. Свързан е с машина 40А. Мога ли да свързвам едновременно плот и фурна към него? Какъв е най-добрият начин да направите това, ако на изхода на котлона има и три ядра и щепсел на фурната. Благодаря предварително.

(2 гласа)
Зареждане...

9 коментара

 • Admin

  Здравейте! Свързването на плота и фурната към един захранващ кабел може да се извърши по следния начин (срещнах този метод в един от форумите, имаше цяла дискусия по този въпрос и сега една от опциите беше най-оптималната и най-важното надеждна). Вземете двуполюсен прекъсвач за 16 A, поставете го в кутия за 2-4 модула, основното е, че кутията е със заземена шина, а клемите на машината са с двойни скоби. Така че тук. Отдолу свържете входния кабел (фаза и нула) и веднага кабела от плота (друга фаза и нула). Третият проводник е заземяването на два кабела, свързани към PE шината. Отгоре на машината свържете парче трижилен проводник по същия начин: поставете фазата и нулата върху клемите, заземявайки шината. свържете контакта към този проводник, за да включите щепсела на фурната. Гнездото ще се побере в кутия от 4 модула, която можете да фиксирате в кухнята. Всичко ще се окаже спретнато и безопасно (защитата ще работи при проблеми с фурната и проблеми с плота). Основното е да се уверите, че входният захранващ кабел е с подходящо напречно сечение.

  Отговарям
 • Сергей

  Изпратете ми схема по пощата! Ако не ви е трудно! И още един въпрос! А напречното сечение на жицата може да бъде намалено до изход за готвене, например, от 3: 6 до 3: 4. И защо трябва да са свързани, ако е възможно.

  Отговарям
  • Admin

   Отговорих на пощата.

   Отговарям
   • Сергей

    И бихте могли да дадете пощата си, бих ви писал там, просто имам въпроси за електричеството. Ако искате да им отговорите! Разбрах, ако откажете.

    Отговарям
 • победител

  Според нормалната схема плота и фурната трябва да имат свои индивидуални кабели и собствени машини. Автоматичните данни се избират според натоварването на устройствата. Но ако един кабел вече беше хвърлен и ремонтът вече беше направен, тогава бих го направил. Погледнете напречното сечение на жицата, която стърчи от стената. Не е факт, че автоматична машина за 40А е правилно избрана за тази жица. Ако жицата е 6 мм (GOST) от мед, тогава тя може да издържи максимум 34 ампера (7,7 кВт), което означава, че машината трябва да стои на 32 ампера. След това трябва да разгледате мощността на вашите електрически уреди, котлони и фурни. За тези мощности ще изберем машини за тях. Препоръчвам да изрежете щепсела от фурната.Отзад на фурната поставете вътрешен панел за 6 модула, двуполюсен прекъсвач на входната верига при 32А и две изходящи машини от него, които ще бъдат избрани според натоварването на плота и фурната. Отдолу, за да свържете тези машини и котлон и фурна. От другия край на кабела от страна на захранването, също трябва да поставите машината на 32 ампера. Считам този метод за най-надежден.

  отговор
 • Стас

  Чудя се как тогава живеят хората?

  Socket 3 * 2.5 за измиване, но също така свързва сешоар, четки за зъби, телефон ... Ако се затвори, машината няма да щракне на 25a и жицата ще стои, но всичко, което е свързано 2 * 1,5; 2 * 0,75 и изгаря и т.н.

  Оказва се, че телта към готвенето 3 * 6, правим 2 гнезда и свързваме както готварството, така и фурната, ще бъде като нещо друго с шайба.Или включете телевизора в гнездото с чайник ....

  отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *