Поддържане на зададената температура в пчелина през зимата

Добър ден Трябва да организирам отопление на пчелите през зимата. Необходимо е температурата да се поддържа в рамките на 1-3 градуса топлина. Визуализацията на температурата е необходима за визуално наблюдение на улицата в случай на спешност. Има таван инфрачервен нагревател (700 W). Искам да закупя RT-820M терморегулатор или подобен сензор. Може би трябва да се осигури нещо друго? Бихте ли могли да дадете схема за връзка? Благодаря ви!

Зареждането ...

5 коментара

 • Admin

  Прилагам схемата за свързване на термостата RT-820M към нагревателя. Необходимо е да вземете предвид мощността на IR нагревателя и максималния включен ток с този термостат.

  отговор
 • Aleskandr

  Темата не е вярна, защото поддържането на температурата е в пчеларя (кошерите се записват там за зимата). Поддръжката в кошера предполага загряването му вътре. Сигурно сте посочили модела. Имах предвид това RT-820M. Вероятно M - модифициран ???

  Не съм електротехник. Диапазон на работните температури. Това ли е диапазонът на правилна работа на устройството при стайна температура (на улицата), в която е инсталиран? Ако това е така, вероятно ще трябва да вземете нещо друго, тъй като можем да имаме студове от -38 -41. Но бих искал да поставите устройството на открито, за да не отворите вратата към пчелина (не правете резки температурни промени в пчелина, не безпокойте пчелите) и контролирайте температурата от улицата. Трудността е, че аз самият живея в град, майка ми живее на село и именно тя ще се грижи за пчеларя (баща му използваше това, той наскоро умря) и искам да направя задачата й възможно най-лесна (и бюджет).

  отговор
  • Admin

   Регулаторът, който въвеждате, не се различава по характеристики от тези, които предоставихме по-рано, с изключение на регулируемия температурен диапазон. Има два параметъра - диапазона на работните температури и обхвата на регулируемите температури. Диапазонът на работната температура е температурата, при която самият терморегулатор може да работи. Ако имате силни студове, тогава сензорът не може да бъде поставен на улицата - няма да работи при тази температура. Или ако има такава нужда, тогава е необходимо да се организира отоплението на щита, в който ще бъде инсталиран. Но вярвам, че е препоръчително просто да поставите този регулатор на мястото, където той няма да бъде изложен на ниски температури.
   Диапазонът на регулируемите температури е температурата в пчелина, в кошера - няма значение. Където трябва да контролирате и регулирате температурата - там инсталирате температурния сензор. Температурният диапазон в контролера, който сте цитирали, е 25 / +130 градуса, а в контролера без индекса M + 4 / + 30 градуса, това е тяхната разлика.
   Малко вероятно е да намерите друга опция за по-ниски температури, тъй като електронните устройства не могат да работят при твърде ниски температури.Повтарям - или организирайте отоплението на екрана, където ще бъде инсталиран регулаторът, или го инсталирайте там, където температурата не е твърде ниска. Няма други опции.

   отговор
 • Александър

  Не знаех, че щитът е мощен да нагрява. Благодаря за бързия отговор! Имам две опции .. или монтиране на имейл. щит в пчеларя и проверявайте няколко пъти седмично или монтирайте имейла. щит в друга сграда, тя е на около 15 метра от пчеларя. Истината ще трябва да дърпа проводниците към нагревателя „по въздуха“. Информацията, която сте предоставили, гласи, че можете да удължите проводника на сензора до 50 метра. Кой проводник препоръчвате? И все пак какъв участък от проводника трябва да се използва за 0,7 kW инфрачервен нагревател?

  отговор
  • Admin

   Разбира се, по-лесно е да се монтира в пчеларя, за да не се удължи нещо. Ако трябва да удължите, прочетете препоръките в инструкциите за експлоатация на регулатора, който сте закупили - всички точки трябва да бъдат посочени там. По-добре е да изберете по-голямо напречно сечение от напречното сечение на сензорния проводник в комплекта, тъй като разстоянието ще бъде увеличено.
   Ако удължите проводника на сензора, трябва да го поставите в гофрирането, така че да не е изложен на външни влияния.
   За нагревател с тази мощност медна жица с напречно сечение 1,5 квадратни метра е напълно достатъчна. мм, но можете да поставите 2,5 квадратни метра. mm в случай, че в бъдеще е инсталиран друг нагревател с по-голяма мощност.

   отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *