Защо индикаторът за заземяване на линейния филтър се включва, ако няма земя?

Сергей пита:
Купих си APC PM5-RS защита от пренапрежение, 5 гнезда, бял, 1.83м. Той има заземен индикатор. В контакта няма заземяване, веднага щом залепя щепсела от телевизора (Samsung LCD 32, задният капак е метален), индикаторът за заземяване светва на захранващата лента върху него. За какво се случва това? Има предложения, че е заземен от телевизора, но това е някаква глупост.
Отговорът на въпроса:
Добре дошли! Това глупости ли са или не, но вашият телевизор случайно не е окачен на стената? Ако той е окачен, тогава има вероятност той да бъде „заземен” през стената, много вероятно е да живеете в панелна къща.

Какво друго включвате в протектора за пренапрежение? Питам, защото има идея, че земята е осветена поради характеристиките на превключващото захранване на телевизора. В тях, както в компютърните PSU, средната точка на входния филтър е свързана към корпуса. Може би „мозъците“ на вашия защитник от пренапрежение възприемат това като заземяване.

Зареждането ...

Един коментар

  • Сергей

    Добре дошли! Да, телевизорът тежи на стената. Къщата е тухлена. Все още свързани: лаптоп, Ps4, телевизионна кутия. Можете ли да използвате такъв предпазител от пренапрежение?

    отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *