Защо изключеният полилей понася токов удар?

Здравейте Имам проблеми. На полилея патрона не успя, трябваше да бъде сменен, в него се стопиха тръстиките, които дават контакт с лампата. Изключих ключа и започнах да изваждам стария патрон, но изведнъж бях внезапно шокиран от тока, почти паднах от стола. Не разбрах защо има ток в патрона? Изключих полилея с превключвател и светлината угасна, но все още бях шокирана. Кажете ми защо изключеният полилей е шокиращ?

(1 гласа)
Зареждането ...

3 коментара

 • Admin

  Това се дължи на факта, че електротехникът, който е свързал вашия превключвател, не свързва фаза, а нула, така че в резултат на това, когато сте изключили полилея, фазата остана в патрона на един от тръстиките и нулата изчезна. Поради липсата на нула, светлината не изгаря и фазата, присъстваща в патрона, ви удари.

  отговор
 • Владимир

  Затова ви нарекох електротехник, арменците смениха окабеляването, не се учудвам, че бях взривен от тока. Сега ще го изключа от щита, мисля, че това е свързано в целия апартамент.

  отговор
 • Admin

  Препоръчвам да не се свързвате с тях повече, по-добре е да потърсите електротехник според препоръката, в никакъв случай с жилищни и комунални услуги и DEZ

  отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *