Защо нокаутира дифавтомат на входа?

Александър пита:
Здравейте! 5 кВт идва в къщата, машина за отваряне за 32А и диференциал. при 25А (ляво от предишните собственици), след това броячът, след това разпределителното табло (в разпределителното табло има автобуси 20А-2бр., 16А-3 бр., 10А-1 бр.). Той направи разширение, в което ще има вана с бойлер, пералня и нагревател 1500W. Реших да взема жицата 3 * 4 VVG, сложих 1aut-20 A, 2automat-16A Направих всичко, свързан, включи нагревателя, диференциалът веднага се съкращава. при въвеждане

Защо? Въпреки че включвате нагревателя в удължителния кабел от къщата, всичко е наред! Този контакт е свързан към 20A!

 

Отговорът на въпроса:
Здравейте! Гнездата не са свързани към 20А машини, може да са вече включени и машината все още ще работи. Гнездата са предназначени за 16А, но това не е проблемът при вас.

Ако същият нагревател работи нормално чрез удължителен кабел от контакти в къщата, но не работи в разширението, тогава кажете ми как се държат други електрически уреди, когато са свързани към този контакт?

Може би имате някакви проблеми с окабеляването, например, нулевото ядро ​​и земята са повредени и има теч при свързване на товара. Може да не се повреди, може би някъде има просто теч от нула към земя, когато свържете товара, токът тече през неутралния проводник и съответно при контакт с заземяващия проводник може да възникне теч. Особено, ако стените са влажни.

Има ли един изход в стаята? Или други, които са свързани към друга машина, работят добре? Ако вторият, тогава най-вероятно проблемът е в свързването на кабелите, може би вие някъде в кутията смесете земята с нула.

Е, и още една причина - объркахте нули и взехте нула отнякъде ПРЕДИ този чукащ диференциал.

Зареждане...

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *