Защо машина 63А чука на входа?

Николай пита:
Здравейте Имам такъв проблем. Избива двойник във водна машина на 63A 220v. Той стои веднага след тезгяха. Глюкомерът стои на улицата в едно и също поле с AB. Към него е свързан електрически котел с мощност 9 kW (всеки нагревателен елемент е 3 kW).
Кабелът от AB до котела с секция 6 е меден, твърд, Gostovsky. За 4 месеца всичко работеше както трябва, кабелът беше леко затоплен. Но сега, вторият ден, на всеки 63-30 минути се задейства AB 63a, понякога това отнема повече време, понякога 5 минути. При деактивиране на която и да е десет всичко работи. Може ли това да е проблем в АБ или причина в друго? Моля, помогнете. Тук е студено. Благодаря предварително
Отговорът на въпроса:
Добре дошли! Опитайте да изключите проводниците от AV - ако проводниците са изгорени или окислени, съблечете ги, съблечете клемния блок на AB и разтегнете всичко отново. Може да има причина за това. Инсталиран ли е RCD? Може да бъде такова, че в котела нагревателните елементи започнаха да се "врязват" в корпуса и токът да се увеличи, поради което той също може да избие. Но съм склонен към факта, че тази машина трябва да бъде заменена.
(2 гласа)
Зареждането ...

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *