Защо светодиодното петно ​​е включено, когато превключвателят е изключен?

Сергей пита:
Здравейте! Ситуацията е двуредов превключвател (прекъсване на фазата на превключвателя), 2 LED точки (12V) на всяка линия. И по двете линии близо петна се изключват, когато са изключени, докато далечните петна леко изгарят. По съвет на Интернет, в името на експеримента, хвърлих паралелно резистор (2W, 30 не помня нещо) на една от далечните лампи. В резултат на втория ред няма трептене, но където стои резисторът, лампата изобщо не се включва. Какъв ще бъде вашият съвет?
Отговорът на въпроса:
Здравейте! Не пречи на окабеляването, ако не знаеш в какво се измерва резисторът. Първо, резисторите или кондензаторите са свързани паралелно към тела, ако превключвателят е осветен.
Извадете го от веригата, ако е 30 ома - тогава е твърде малък - 30 kOhms - нормално. До далечната, близката или средната лампа, ако са свързани паралелно, няма значение.

Ако все още имате превключвател за светлина, извадете резистора и опитайте да поставите кондензатора на неполярния филм 630V и 0,1 микрофарад (микрофарад), той изглежда като червено-кафяв тампон с размер на миниатюра.
Ако няма подсветка, тогава може да има проблеми с окабеляването. Често има тъп блясък на LED и енергоспестяващи лампи в изключено състояние, когато превключвателят не е във фаза, а в неутралния проводник, както и с "мокро" или старо окабеляване с теч в изолацията.

послепис Свързали ли сте паралелно резистора?

Зареждане...

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *