Защо светлината в аспиратора постоянно свети?

Лампите изгорели в кухненската качулка, след като ги смените, се оказа, че сега те са постоянно включени. Когато натиснете бутона, нищо не се случва, контролния светодиод светва и се изключва, когато е изключен, но лампите продължават да светят. Каква може да е причината?

(1 гласа)
Зареждането ...

6 коментара

 • Admin

  Добре дошли! Новите крушки ли са еднакви по характеристики като старите? Може да има няколко причини. Първо трябва да извадите корпуса и да стигнете до окабеляването на ауспуха. Проверете визуално дали всички връзки са изолирани. След това използвайте мултицета, за да звъните на самия бутон за включване / изключване. Възможно е подсветката на аспиратора да не изгасне поради отказ на самия превключвател на светлината, въпреки че индикаторът на предния панел ще работи в нормален режим. Ако цялата верига е работеща и визуално не открихте причина за неизправността, опитайте да замените крушките със същите тези, които са изгорели (това е, ако сте решили да експериментирате и да свържете други източници на енергия или вид светлина).

  отговор
  • gogevich

   Добре дошли! Кажете ми, къде е превключвателят на светлината в моето изображение?
   Светлината в аспиратора не работи, мислех, че лампите изгарят, после смених трансформатора, сега гледам
   какво е отговорно за превключвателя.

   отговор
   • gogevich

    две червени проводници отиват към лампите, платката не захранва тези клеми

    отговор
 • gogevich

  друг ъгъл

  отговор
  • Admin

   Явно дъската ви все още контролира светлината. Според симптомите изглежда, че когато лампите изгарят на релето за управление на светлината, контактите са заварени, те са споени от тока на късо съединение на лампата. Необходимо е да се проследи трасето до релето на платката и да се замени това реле с подобно.

   отговор
 • Виталий

  Добре дошли! Моля, кажете ми, диодните крушки на капака са изгорели, заменени са с нови, но светлината е постоянно слаба и когато светлината е включена, тя светва по-ярко! Каква може да е причината?

  отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *