Защо се задейства въвеждащ RCD, а не групов?

Климатикът е свързан през електрически контакт, 25А, RCD 25A 30 mA. На входа е RCD 100A 300mA. Когато включите климатика, понякога се извежда въвеждащ RCD, а не групов. Защо?

Зареждането ...

Един коментар

  • Admin

    Добре дошли! Това означава, че климатикът „тече“ някъде по кутията и доста силно, следователно селективността на работата с RCD не е гарантирана, също така проверете RCD на групата, към която е свързан климатикът. Ток може да има на друго място - в проводници, на връзка и така нататък. За целите на експеримента, опитайте да свържете климатика чрез удължителен кабел от изхода, който е свързан към автоматика от друга група, ако има такъв, или от изход, който е по-близо до входа. Ако ситуацията е подобна - 90% вероятност проблемът е в климатика.
    Следващата стъпка е поне да проверите съпротивлението между клемите на щепсела и корпуса на климатика с мултицет. Или между захранващите клеми на щепсела и клемата за заземяване. Въпреки че такива измервания се извършват с меггер с измервателно напрежение най-малко равно на номиналното напрежение на тестваните вериги. Номиналното съпротивление се приема обикновено при 1 MOhm за 1 kV, повече подробности в PUE-7 1.8.34 нататък.
    Между другото, в изключено състояние на климатика, такива измервания може да не дават нищо, защото всъщност веригата на двигателите ще бъде прекъсната. Ако можете да го направите сами - проверете самите двигатели и елементите на веригата с разглобения блок, т.е. "На проводниците."

    отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *