Защо RCD работи, когато антената е свързана към телевизора?

Добър ден Самият въпрос ще бъде в края, ще опиша подробно ситуацията. Телевизорът с плосък екран на LG има заземен щепсел и е свързан към заземен контакт. Когато включите антенния кабел, RCD се извежда в конектора. Ако изключите заземяващия проводник в контакта, тогава когато антената е свързана, телевизорът работи, RCD не избива. Не съм го пробвал повече от 10 секунди, не съм сигурен в правилността на разтвора.

Фаза, нула, земя отиват до щита отделно. В охраната на входа моята нула и земята стигат до един блок на машината. Опитахме се да свържем земята към отделен общ блок в щита - RCD работи веднага от всеки потребител. В общия блок, с който се опитаха да свържат земята, също има нулеви проводници (земята и нулата идват от пожарната помпа, таванските устройства и друго общо оборудване на къщата заедно към блока). Нулевите и заземяващите кабели в общия щранг са отделни, те са свързани само върху блока, фиксиран на щита, без изолация с щита. Някой го нарече заземяване, някой - TN-C-S. Не знам колко е правилно.

Окабеляване, антенни кабели звъннаха, проверени, няма къси съединения, няма напрежение и на антената, и на екрана.

През седмицата имаше 4 електротехници, но никой не каза, че е сигурен в решението с телевизора и веригата в щита.

въпроси:

 1. Коя опция в този случай е най-правилната и безопасна при свързване на телевизора: премахнете земята от електрическия контакт на телевизора или инсталирайте заземен изолатор на антената?
 2. Коментирайте ситуацията с общия електрически панел, дали е необходимо да се разделят всички нули и заземяване в него, има ли смисъл, ако ситуацията на други етажи е подобна.
Зареждането ...

Един коментар

 • Admin

  Добре дошли! В половината страна без заземяване работи цялото оборудване и се страхувате да го включите за повече от 10 секунди! :) Очевидно RCD избива поради антената, но въпросът е - има ли проблем в антената или в телевизионната верига. Преди това всичко нормално ли беше или просто започнахте да го използвате?

  Съдейки по описанието на щита - от входа на апартамента минават три проводника. И земята, и нулата са свързани във входа и в апартамента? Свързването на земя и нула трябва да се извърши ПРЕДИ устройства с остатъчен ток (RCD). Това е TN-C-S, заземяването е свързването на корпусите на електрическите уреди (или техните заземяващи клеми) с нула при липса на отделен заземяващ проводник.

  Отговори на въпроси:
  1. Ако изключите земята от контакта, е малко вероятно да се случи нещо ужасно. Земята е необходима за уреди като електрически печки, перални машини, бойлери - по време на работа на които можете да се свържете с техните тела. Ако можете да инсталирате антената на изолатора - струва си да опитате.
  2. Не влизайте в общия електрически панел - това е работа на електротехник към компания за управление или доставка (в зависимост от това чий баланс са панелите за достъп). Да, а схемата трябва да бъде преработена през цялото стълбище.

  отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *