Защо се изключва диференциалният превключвател DV-2006?

Добър ден! Две години по-късно въвеждаща машина или RCD започна да чука в апартамента (прикачих снимката) и я избива само през нощта, веднъж седмично или на всеки 2-3 дни. Пред машините има регулатор на напрежението WDS-10000VA и се избиват само RCD, а машините са повдигнати до върха. Кажи ми, моля те, какво може да бъде?

Автомати в щита

(1 гласа)
Зареждане...

Един коментар

  • Admin

    Ако е изключен диференциален превключвател, това се случва по време на късо съединение, изтичане на ток или претоварване. Вероятно към момента на изключване в мрежата е бил включен товар, който надвишава рейтинга на машината за въвеждане. Ако не е имало претоварване и това е RCD на входа, който се задейства, тогава причината е теч на ток в самото окабеляване или в един от електрическите уреди, включени в мрежата. Анализирайте кои електрически уреди са били включени в мрежата и по време на работа на кои електрически уреди е станало изключване, опитайте се да не включвате тези електрически уреди в мрежата и наблюдавайте дали прекъсванията спират или не.
    Ако електрическите уреди са работещи и окабеляването е в нормално техническо състояние, тогава е възможно и спонтанното изключване на диференциалния превключвател поради неговата неизправност. В този случай трябва да инсталирате известно работещо устройство и да проверите дали той ще работи по време на работа на окабеляването.

    Отговарям

Добави коментар