Защо полилеят натиска и изключва?

Андрей пита:
Един обикновен полилей с LED крушки в държачи за лампи. По време на работа или дори в изключено състояние може внезапно да се чуе единично, но ясно щракване. Звукът беше като твърд предмет, леко ударен в стъклото, или понякога по-спокойно щракване, като пукащата пружина на стар диван.

Търсех решение на проблема в Интернет, но те пишат главно за ситуации, когато нещо постоянно изскача или щрака, когато е включено, но ситуацията ми е малко по-различна: щраква веднъж и не е ясно дали има някакъв модел в това.

Използвам активно полилея малко повече от шест месеца - не съм забелязвал такъв проблем преди (може би не е съществувал). Какво може да бъде? Има ли опасност в това? Ако да, как да го поправя?

Отговорът на въпроса:
Най-често срещан ли е полилей без електронно пълнене? Ако е така, тогава за всеки случай го извадете от тавана и проверете дали има искри в клемните блокове. Ако всичко е наред, възможно е той наистина да се загрява, когато е включен и да се охлажда след изключване. И проверете как е монтиран, може би някои крепежни елементи са затегнати и просто тялото му е постоянно в напрежение (не е електрическо), сякаш огъване може да бъде и причината за проблема.
Зареждането ...

Един коментар

  • Олга

    Полилеят ми е светодиод.Понякога може да се обърне и започва леко да свети, когато го изключите, става като нощна лампа.Първо мислех, че ми се струва, а след това съпругът ми забеляза. Докато не разбрах какъв е въпросът, но определено се наложи да го поправя.

    отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *