Защо дробилката за зърно започва да пада по време на работа и застоя?

Сергей пита:
Добър вечер, моля, кажете ми как да отстраня проблема ... факт е, че аз съм пълна нула в електричеството.Имам 220V зърнодробилка, двигател 1,1 кВт, 1350 оборота в минута.

Двигателят е кондензатор (в кутията под трошачката имаше 6 кондензатора) Той спря да работи за първи път, електротехникът изхвърли тези 6 кондензатора и постави един на друго място. след кратък период от време, намотката на двигателя изгоря (аз се пренавивам). И сега (какъв е въпросът), след като навиете двигателя, сам го сглобих (3 проводника бяха свързани от електротехник), в същото време хвърлих камшиците и сложих в ново сито без дупка „4”.

Всичко тя започна да работи, но ... заспиваш зърно (ако захранването е отворено за цялото, а захранването отгоре), импулсът спада и той спира. Той работи само когато затворът за захранване на зърното е затворен на 75 процента, но е МНОГО ДЪЛГО ДРУШЕН И НА ВСИЧКИ НЕ СЕРИОЗНО! Кажи ми какво да правя?

Отговорът на въпроса:
Здравейте! Като начало не е ясно дали капацитетът на кондензатора е избран от електротехник. Пренавивахте ли го правилно? Според описанието, очевидно няма достатъчно мощност.

Можете да го решите или като превъртите отново двигателя и правилно изберете параметрите на намотката, за да осигурите повече мощност, или заменете двигателя, или променете предавката.

Но първо, уверете се, че капацитетът е избран правилно. И какво се случва с температурата на двигателя, когато спре? Става ли много горещо?

Имате ли задвижване с колан там? Опитайте се да поставите другите шайби, за да намалите оборотите на мелницата за зърно - тогава моментът ще бъде по-голям при същата мощност на двигателя и не трябва да спира.

Зареждане...

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *