Защо LED лампите не работят след смяна на халогенни?

Сергей Георгиевич пита:
Помогнете да разберете странната работа на LED крушките, които са включени вместо халогенни тавани. Превключвателят е обикновен, без подсветка. Халогенът замени 30W четири броя, 7W LED? той включи превключвателя, той светеше ярко и изгасна след 7-10 минути, изключих захранването на светлината от превключвателя и го включих отново след 15-20 секунди, включих, но включих отново след 7-10 минути, предложи проблема да е в превключвателя, няма всичко да е заседнало и контактите са чисти , Вместо една LED крушка сложих един халоген, работното време се промени (свети до 15-20 минути. Подозирах проблем в окабеляването, но какво може да се случи, ако 220V халогените работеха в тази верига. Никога не съм срещал подобен проблем през последните 15 години. Помощ къде да търся причината.
Отговорът на въпроса:
Лампите точно на 220V ли са? Не на 12V? Ако отговорът е „да“, тогава можете да опитате да използвате метода за изключение - изключете превключвателя и свържете директно проводниците му (първо обезвъздушете апартамента), ако светлината не изгасне - проблемът е в превключвателя. Съветвам ви също да проверите всички възможни точки на свързване - обрати в кутиите, към клемите на които е свързан полилеят.

Купихте ли лампи всички наведнъж и на едно място? Ако оставите само 1 лампа (развийте останалата част), ще се изключи ли и тя? Опитайте се да купите лампа от друг производител и проверете. Може би просто прегряват.

Ако все пак говорите за това за 12V халогени, тогава това поведение е вероятно, трябва да замените електронния трансформатор с захранващ блок с изходно постоянно напрежение (DC) от 12 волта. И всичко ще е наред.

 

Зареждане...

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *