Защо не работи половината от контактите в апартамента?

Дмитрий пита:
Здравейте Загубих напрежение в половината от контактите в апартамента. Включвам пералнята, тя се включва, но не се изтрива, индикаторът за заключване върху нея свети и чука машината в щита. Опитах се да го включите в друг контакт; всичко работи добре. Разглобено гнездото, няма видими нарушения.
Отговорът на въпроса:
Добре дошли! Свързани ли са гнездата към една линия и защитени ли са от една машина? Ако е различно, проверете състоянието на машината (сменете я), ако е такава, след това проверете връзките в разпределителните кутии, кабелът също може да се повреди някъде в стената (малко вероятно, но е възможно). При лоша връзка ще има прекъсвания, с отдръпване, когато пералнята се опита да включи двигателя, може да има претоварване поради проблеми при стартиране на двигателя.

Ако машината работи правилно в други търговски обекти, тогава определението не е в това. Също така опитайте да свържете 100-ватова лампа с нажежаема жичка към изхода и измерете напрежението, сравнете тези данни с "нормални" контакти с свързаната лампа - ако има разлики, тогава 100% от контакта е изчезнал някъде.

Отделна статия по този въпрос: https://electroexp.com/chto-delat-esli-ne-rabotayut-rozetki.html

(1 гласа)
Зареждането ...

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *