Защо да запалите всички контакти в къщата, след като смените окабеляването?

Моля, кажете ми, електротехникът направил окабеляването в къщата на новото окабеляване. След като ремонтът приключи, гнездата започнаха да искрят, както нови, така и стари. Не съм гуру в електричеството, но забелязах връзката на машините да е отдолу, а не отгоре. Може ли искрирането да е грешна връзка?

Зареждане...

4 коментара

 • Admin

  По принцип няма значение откъде са свързани машините. Това е необходимо повече за яснота по време на поддръжката (обикновено те са свързани отгоре). Въпрос на контра: дали всички електрически уреди искрят гнезда? Искри, когато включиш щепсела в тях или постоянно, дори по време на работа? Във всеки случай не влияе на дъгата от мястото, където са свързани машините.

  Отговарям
  • Dimim_gomel1992

   Само когато се включа

   Отговарям
   • Admin

    Ако те искрят при включване на устройства с превключващо захранване - това е нормално, искра винаги скача. Това зарежда капацитета за изглаждане на входа. Такива устройства включват цялата съвременна електроника: телевизори, акустика, зарядни за смартфони и лаптопи, компютри и др. Ако включите всякакви електрически устройства, трябва да се уверите в качеството на самите контакти. Кои продукти на производителя сте инсталирали?

    Отговарям

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *