Защо проводниците от муфелната пещ се нагряват и какво може да се направи?

Здравейте, направих домашна муфелна пещ (подобно на изобретението на муфелната пещ Александър Видра в YouTube). Муфла, изработена от тухла, в която са пробити канали за нихромни спирали с дебелина 2 мм. Той се изолира. Регулирането се осъществява чрез регулатора на температурата "rig10-5", управляващото напрежение от него отива в твърдото реле "Kippribor". От релето до пещта 4 мм проводници отиват към спиралите. Към устройства също 4 мм. Жицата се затопля. Какво да правя?

Зареждане...

4 коментара

 • Admin

  Здравейте! Поставете успоредно още 4 кв. М жица! Може би той се затопля от печката? Ако това не е възможно, анализирайте потреблението му. Какъв ток консумира? Каква е силата на спиралите и т.н.?

  Отговарям
  • Василий

   Не разбирам защо иначе да пропускам жицата паралелно. Пещта консумира повече от 5 кВт Напрежението в мрежата е 220 волта.Жилката 4 мм се нагрява.Което отива към устройствата (твърдо състояние реле, автоматично). Машината се изключва от нагряване.Спирала 2 мм. Нихром.

   Отговарям
   • Admin

    За да не се затоплите, може би във вашия проводник няма 4 кв. мм, има много фалшификати в продажба. Жицата може да се нагрява по две причини - тя се нагрява от пещта или се нагрява от товара.

    Отговарям
 • Василий

  Автоматична машина с 25 ампера, дължина на нихрома тел 32 метра, диаметър 2 мм

  Отговарям

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *