Защо една лампа изгасва, когато включите втората?

Добър ден! Има проблем! Смених окабеляването, като че ли всичко работи добре, старият съветски превключвател с три венчелистчета и гнездо! Включвам едно, гори нормално! Включвам втория, първият излиза! Включвам третия, вторият изгасва, първият се включва! Страхувам се да залепя щепсел в контакта, какво да правя? Помогнете на добри хора!

(1 гласа)
Зареждане...

3 коментара

 • Admin

  Моля, уточнете по-подробно тези моменти - включвам втория, първият излиза! Включвам третия, вторият излиза, първият се включва !!! Страхувам се да залепя щепсела в контакта. Не е напълно ясно какво се случва.

  Отговарям
 • Владимир

  Изглежда грешна фаза / нулева връзка.
  В полилея три проводника с нула от три рога са усукани заедно и на теория трябва да бъдат свързани към нулевия проводник на тавана. И трифазни - от трифазни проводници, идващи от превключвателя, всеки отделно.
  Но сега да кажем, че три усукани проводници са свързани не към нулата, а към един от фазовите проводници.
  Ще се запознаете със следните ефекти. Всеки един рог все още ще работи. Или фазата и нулата ще бъдат свързани към нея (само разменени), или фазата и друг проводник, който на теория е фаза, но той е изключен от страната на превключването, следователно, тъй като фазата не работи, а чрез усукване и през този рог, който все още свързан с истинска нула, този проводник ще бъде свързан към нула и токът ще премине според тази сложна схема - чрез усукване и друга крушка. Но да предположим, че включваме два рога, единият от които е свързан с истинска нула. Именно той определено ще се запали. И втората - оказва се, че няма да има спад на напрежението, от двете страни на лампата ще има една и съща фаза, свързана от страната на превключвателя чрез два проводника. Това е за лампи с нажежаема жичка. С LED и флуоресцентни лампи е някак по-трудно да се измъкне. Те неправилно свързват фазите, лошо издържат. Току що обърках сега така и в една версия в полилея ми LED лампите не се включват, но, слава богу, половината лампи мигат, в друга версия.

  Отговарям
 • Валери

  Не е ясно устройството на превключвателя, дали е 3-клавишен (в 3 посоки) превключвател, комбиниран с изход? Или 3-лентов превключвател, комбиниран с гнездо ???

  Отговарям

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *