Защо електрическите уреди в кухнята са шокиращи?

Борис пита:
Здравейте, има автомати за всяка стая в апартамента. Купихме качулка за маникюр (електрически вентилатор) и когато се включи, металната решетка на вентилатора бие ток, а хладилникът също бие малко. Тази ситуация е само в кухнята. В останалите стаи свързах вентилатор, не бие с електричество. Той отвори контакти в други стаи, има само два проводника, без заземяване, въпреки че бие само с ток в кухнята? Моля, помогнете с информация. Благодаря предварително.

Отговорът на въпроса:
Здравейте! Заземяването в апартамента изобщо не е, разбирам правилно? Неземните хладилници често са шокирани и често това показва, че компресорът е ударил корпуса. За сметка на вентилатора ситуацията е по-интересна.
Отворихте ли гнездата в кухнята? Не случайно ли са свързани от „земята“ помежду си?

Нека разгледаме два варианта.

Първият е истински, но леко фантастичен:

Може би сте сменили окабеляването в кухнята и положихте трижилен кабел, свързах гнездата "както се очаква" с връзката на три проводника (фаза, нула и земя), но третото ядро ​​не е свързано към заземяващата шина.

В резултат на това случаите на всички кухненски уреди, свързани към гнездата, са свързани през него и ако напрежението се появи в случай на едно от устройствата (например теч върху корпуса в компресора на хладилника), всички устройства, които са включени в контактите на тази стая, ще бият с ток ...

След това трябва да опитате да изключите защитния проводник от изхода, където включите качулката, но само ако този защитен проводник не е свързан към заземяващата шина и изобщо няма такъв.
И второто, по-често срещано решение на проблема е да опитате да завъртите щепсела на изхода в хладилника и на капака.

(1 гласа)
Зареждане...

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *