Защо дифавтомата работи на един от търговските обекти в кухнята?

Добър ден Моля, кажете ми как просто и компетентно да обясня на собственика на къщата причината за работата на дифавтомата в определен изход. Това е така: кухнята седи на дифавтомат, в кухнята има 5 изхода. Когато зарядно устройство се постави в един контакт от детски скутер, дифавтомат избива, докато когато се включи в друг изход в кухнята, това не се случва. Благодаря ви

Зареждането ...

Един коментар

  • Admin

    Добре дошли! Има три причини за работата на дифавтомата - претоварване, късо съединение или изтичане на ток в окабеляването. Възможно е да има пътуване с претоварване - ако в тези пет изхода е включен товар, който надвишава номиналната стойност на дифавтомата - в този случай трябва да обърнете внимание на това, което е било свързано с мрежата по време на отключването на дифвомата. Може би, когато включите зарядното устройство, голям товар е свързан към други търговски обекти.
    В този случай няма късо съединение, тъй като ако причината беше в неизправно зарядно, тогава бих избил дифавтомат в късо съединение във всеки от изводите.
    Има теч на ток. Ако няма включване в един контакт, зарядното устройство работи правилно. Вероятно е да възникне изтичане на ток, когато натоварването е свързано към друг изход. Можете да проверите окабеляването с друг електрически уред - включете го в единия и в другия контакт. Ако, когато е включен, difavtomat ще бъде нокаутиран в един изход, както и когато зарядното устройство е включено, тогава причината трябва да се намери в кабелната линия, която захранва дадения контакт (линията, която преминава от разклонителната кутия в кухнята към този изход).

    отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *