Защо LED лампите изгориха бързо?

Андрей пита:
Поради това, LED крушките smdGX-7W-840-GX53 могат да изгорят, без да са изработили зададеното време според инструкциите. Работихме само една трета от предписания, срокът на годност е норма. Първо, единият започна да мига, след това вторият изгори и се напука с малък блясък, а след това в рамките на 6 месеца всички 6 изгориха (опънат таван) Страхувам се, че майсторът направи неправилно окабеляване. Какво трябва да направя?
Отговорът на въпроса:
Малко вероятно е окабеляването да е, ако окабеляването е ново. Проверете напрежението във вашия апартамент, LED и енергоспестяващите лампи не обичат както ниското, така и високото напрежение.

Освен това, направете измервания сутрин, следобед, вечер ... Възможно е също да правите. Това може да бъде, ако наблизо има мощни потребители на електроенергия или производство. Третата причина е прегряването. ако лампите са били използвани в затворени сенници - експлоатационният им живот обикновено е намален. Но това едва ли е вашият вариант, защото пишете, че в окачения таван има и база GX53, тогава вярвам, че това са прожектори с или без отворен таван ...

Може би единственото нещо, което може да е извън проблемите с окабеляването, е или лош контакт някъде или лош и искрящ превключвател. Това води до скокове на мощност.

Препоръчвам ви да прочетете тази статия. https://electroexp.com/prichiny-chastogo-peregoraniya-svetodiodnyx-lamp.html.

Препоръчвам също да закупите защитен блок за LED лампи, в случай на пренапрежения, например Granite BZ-300-L

Зареждането ...

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *