Как да прехвърляме компютърна акустика 2.0, захранвана от 18650 батерии?

Дмитрий пита:
Има компютърни високоговорители Dialog W-203, захранвани от 220V, искам да ги споявам отново, за да работят на батерия, като например литиево-йонни батерии стандарт 18650 с капацитет 2600mAh, има въпрос: колко време ще работи един високоговорител на една такава батерия и колко ще отнеме работят поне 12 часа

Отговорът на въпроса:
И как ще направите 220 от 3,7V? По принцип високоговорителите имат захранване, самият усилвател се захранва от 4,5 до 25 волта (според интернет - има TDA2030). Най-вероятно колоните съдържат 12V захранващ трансформатор (ще разберете, когато го разглобявате. Затова трябва да извадите захранването от веригата и да свържете батериите директно към платката.

Можете да се свържете от една батерия, но се нуждаете от усилващ конвертор. В същото време си струва да се има предвид, че мощността на тези говорители според характеристиките е 40 W (да, докато TDA2030 дава до 18 W, с захранване от 18 V и натоварване от 4 Ома ...).

Това означава, че консумацията на ток от една батерия при пик при пълен обем ще бъде около 10-12A, което означава, че батериите и преобразувателят трябва да осигуряват такъв ток.

Съвременните литиеви банки с висок ток 18650 ще дадат до 30-40А, но вече има проблем с преобразувателя - или ще трябва да свържете паралелно общите преобразуватели с ниска мощност (до 2 ампера всеки), за да увеличите изходния ток, или да потърсите мощен преобразувател, или да го сглобите сами.

Следователно е по-лесно да се сглоби батерия от литиеви батерии последователно и паралелно, за да се осигури желаното напрежение и време на изпълнение.
За да изчислите работното време, преобразувайте милиампер-часовете във ват-часове, т.е. 3.7 * 2600/1000 = 9.6W / h.

За да може колоната да играе 1 час при максимална мощност, трябва 40 W / h. Така че вече се нуждаете от 5 от тези батерии, независимо от схемата на свързване и решението за организиране на захранването (конвертор или серия / паралелен монтаж).

За да работи 12 часа 5 * 12 = 60 бр. Такава колона ще излезе златна и е по-евтино веднага да закупите акумулаторна батерия за автомобил, най-евтината, с капацитет поне 60 Ah. При напрежение от 12 V в него 720A / h, при условие, че не може да се разреди напълно, а само до 40-50% - този капацитет трябва да е достатъчен за вас.

На практика, най-вероятно, няма да го използвате на пълен капацитет. Освен това, ако искате да го използвате като устройство за възпроизвеждане на музика някъде сред природата, тогава най-вероятно ще ви е по-лесно да носите 1 колона със себе си, така че можете просто да изключите втората, тогава консумацията на енергия ще стане 2 пъти по-малка и броят на батериите се намалява наполовина.

Между другото, на aliexpress можете да закупите партида от 40 броя от 18650 при 100-115r / бр.

За да се получат точни данни, е необходимо да се измери каква консумация имат колоните в режим на работа, в който ще бъдат експлоатирани.

Зареждането ...

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *