Къде да вземем храна за изхода в банята?

Къде да вземем захранване до контакта? В банята няма кутии, има 3-жилна осветителна тел (жълто-зелено не се използва) и 2-жилна тел за качулката (жълто-зелено и бяло).

Зареждането ...

Един коментар

  • Admin

    Ако е необходимо да свържете изхода, е необходимо, на първо място, да се вземе предвид натоварването на електрическите уреди, които ще бъдат включени в него. Освен това въз основа на тези данни е необходимо да се прецени дали кабелната линия, към която ще бъде свързан новият контакт, може да издържи цялото натоварване. Товароносимостта се определя от напречното сечение на кабела, от класацията на защитните устройства.
    Като нямате представа каква схема имате, какъв участък е проводникът, какви потребители все още са свързани към тези линии, в какво общо състояние е окабеляването, дали има работещо заземяване, какви защитни устройства, не може да се каже дали гнездото може да бъде свързано към една от линиите. Ако нямате идея, тогава е по-добре да поканите електротехник. Неправилното свързване в крайна сметка ще доведе до повреда на окабеляването или до по-негативни последици - токов удар (при липса на необходимата защита за окабеляването).

    отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *