Основни повреди на кафе машина и Nivona съвети за ремонт

Кафе-машини и кафемашини Nivona са доста популярни на пазара като имат достъпна цена с високо качество на швейцарска конструкция. Както всеки друг тип оборудване, устройствата на Nivon са склонни към отказ. Най-често това се дължи на неправилна грижа и поддръжка. По-нататък ще разгледаме най-често срещаните неизправности на кафемашината Nivona и съветите за ремонт на повреда, когато можете да го направите сами.

Ако кафемашината не смила кафе, първото нещо, което трябва да направите, е да проверите за наличие на зърна. Не е ли това смисълът? Разглобете и почистете ножовете от залепване на кафе или образуване на ръжда (при продължителна употреба). Ако това не помогна за отстраняване на неизправността, най-вероятно става въпрос за двигателя. Тук вече е невъзможно да поправите щетите сами, трябва да се свържете с сервизния център за помощ.

Почистване на мелница

Друга типична неизправност на кафемашините Nivona е, че кафето не тече от дозатора. Причините за това са: блокиране на каналите на термозащита, образуване на мащаб в тези канали или повреда на помпата под налягане. За ремонти първо трябва да почистите каналите от възможни блокажи и мащаби. Ако проблемът не е решен, трябва да проверите изпускателната помпа, тя може да не е в ред.

Запушване на кафемашина

Изтича ли вода от кафемашина Нивона? Това също често се случва поради повреда на уплътнението на дозиращото устройство или резервоара за вода. Също така, причината за теча може да е хлабаво закрепване на свързващите тръби. Устройството може да бъде поправено чрез подмяна на повредени уплътнения и уплътнения, както и проверка на качеството на тръбите.

Изтичане на вода

Ако кафемашината не се включи след пренапрежение, има голяма вероятност електронната платка да не работи. Тук ремонтите рядко са препоръчителни, трябва да си купите нов. Въпреки това, за да не се случи това да се повтори, препоръчваме да инсталирате стабилизатор на напрежението за защита на електрическите уреди.

Електронна дъска

Има моменти, когато кафе машината Nivon е шумна по време на работа. Звукът се получава от инжекционната помпа поради факта, че резервоарът за вода е празен или тръбата просто се изтласква, през която се подава водата. За да направите ремонт в този случай не е толкова трудно, достатъчно е да премахнете точката на прищипване. Понякога се налага и да замените резервоара.

Снимка на помпата под налягане

Ако кафето се изцеди в тавата, а не през специални дюзи, тъй като това трябва да се случи, тогава изпускателният клапан е дефектен. Можете да опитате да го почистите, но най-често трябва да подмените изпускателния клапан за ремонт.

Накрая препоръчваме да гледате полезно видео по темата:

(2 гласа)
Зареждането ...

Един коментар

 • Алексей

  Възникна проблем с Nivona 626:
  от време на време, но изглежда все по-често машината налива кафе, но след това не доставя вода и изхвърля сухо смляно кафе в кошчето.
  Следващият път може да работи или може би не, докато не бъде изключен.
  Понякога автоматичното промиване също не работи - не доставя вода.
  Обикновено няма грешки, тя се връща в режим на готовност.
  Но няколко пъти видях грешка - 3 зърна мигат и 3 ленти отдолу мигат.

  отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *